Κύριε διευθνυτά,
μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η χώρα μας και παρά τ’ αποκαΐδια που άφησε μαζί με τον εμφύλιο, άρχισε μια γενική πρόοδος, οικονομική, κοινωνική, πνευματική, χάρη στη μεγάλη εργατικότητα και δημιουργικότητα που έχει ο λαός, όταν αφεθεί να δράσει με καθοδήγηση μεγάλων ηγετών, όπως ο Κων/νος Καραμανλής.
Παρά τις διώξεις και εξορίες πολλών αριστερών στα φρονήματα πολιτών στα ξερονήσια, άρχισε μια οικονομική ανάπτυξη που έφερε την Ελλάδα στην πρώτη τριάδα των αναπτυσσόμενων χωρών παγκοσμίως. Τότε δημιουργήθηκαν μεγάλες επιχειρήσεις και βιομηχανίες, όπως Πειραϊκή – Πατραϊκή, Πιρέλλο, τσιμεντοβιομηχανίες, ναυπηγία, χαλυβουργία, βιομηχανίες ζαχάρεως, λιπασμάτων, βαμβακίου, κλωστηρίων, κτίστηκαν σχολεία αμέτρητα, πανεπιστήμια νέοι αυτοκινητόδρομοι, γήπεδα κ.λπ. Αυτό ονομάστηκε ελληνικό θαύμα.
Το 1961 έγινε και αίτηση ένταξης στην Ευρωπαϊκή Οικον. Κοιν/τα (Ε.Ο.Κ.) από τον Κ. Καραμανλή. Σίγουρα αυτό θορύβησε τους ξένους και ειδικά τους “Σταυροφόρους” που βλέποντας την ανάπτυξη και επομένως απεξάρτηση απ’ αυτούς άρχισαν τις παρεμβάσεις στα εσωτερικά μας, επισείοντας τον “κομμουνιστικό κίνδυνο”. Έτσι, μέσω του τ. βασιλέα Παύλου και Κων/νου απαίτησαν να προικίσει με τεράστιο ποσό το ελληνικό κράτος την αδερφή του Κων/νου Σοφία, ενώ ο λαός πεινούσε και προσπαθούσε να προοδεύσει. Παρακρατικοί δολοφόνησαν τον Γρηγ. Λαμπράκη και ανάγκασαν τον Κ. Καραμανλή να παραιτηθεί και να φύγει απ’ την Ελλάδα. Ο Γεώργιος Παπανδρέου πανίσχυρος το 1964 με 53% στις εκλογές, ήρθε σε μετωπική σύγκρουση με το παλάτι και τους Αμερικανούς για πολλά θέματα του Στρατού, της Αστυνομίας, της διακίνησης του κράτους. Παραιτήθηκε, διαδεχόταν κυβερνήσεις ασταθείς μέχρι το 1967, οπότε με το πρόσχημα “κομμουνιστικού” κινδύνου επεβλήθη η δικτατορία του Γ. Παπαδόπουλου και ανακόπηκε η πορεία προς την ΕΟΚ και την πρόοδο.
Η δικτατορία έκανε το λάθος το 1974 ν’ ανατρέψει τον πρόεδρο της Κύπρου, αρχιεπίσκοπο Μακάριο, οι Τούρκοι πήραν σχεδόν τη μισή Κύπρο και αναγκάστηκε σ’ ατελείωτους εξοπλισμούς προς τέρψη των Σταυροφόρων (Αγγλία, Γαλλία, ΗΠΑ). Πέτυχαν την πλήρη εξάρτηση και με τη διάλυση της οικογένειας, του σχολείου και γενικά των θεσμών τη δεκαετία του 1980, και με τα λεφτά των επιδοτήσεων και Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης (Μ.Ο.Π.) 1ο πακέτο Ντελόρ, 2ο πακ. Ντελόρ που έφεραν υπερκατανάλωση και μαζί με τα δάνεια της χώρας την πλήρη εξάρτηση, αφού με τα λάθη μας επτωχεύσαμε και μας επέβαλαν μειωμένη εθνική κυριαρχία. Έτσι με την τοκογλυφία εις βάρος μας ελέγχουν την οικονομία, ζούνε αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα, αντίθετα με τα παραμύθια. Ήταν και αρκετοί λαϊκιστές και δημαγωγοί, πολιτικοί και έτσι πραγματοποιήθηκε αυτό που έχουν πει κατά καιρούς κορυφαίοι ξένοι ιστορικοί «Οι Έλληνες ό,τι κερδίζουν σε πόλεμο, το χάνουν στην ειρήνη». Γιατί αντί να οργανώσουμε τις επιχειρήσεις, βιοτεχνίες, βιομηχανίες και αγροτική παραγωγή, μειώνοντας το κόστος παραγωγής και αυξάνοντας την παραγωγικότητα, διαδηλώναμε και σπαταλούσαμε τους κοινοτικούς πόρους και κάποιοι δημαγωγοί πολιτικοί έλεγαν «δεν υπάρχει κράτος, δεν υπάρχουν νόμοι, ούτε θεσμοί. Υπεράνω όλων ο λαός».
Γιάννης Καμηλάκης
συν/χος διδάσκαλος
Κύριε Καμηλάκη για κάποιους λόγους δε συνειδητοποιούμε την πραγματικότητα της οικονομίας μας! Καταφεύγουμε στον δανεισμό με την μεγαλύτερη ευκολία.
Το ότι έχουμε καταντήσει οι διακονιάρηδες του πλανήτη φαίνεται ότι δεν απασχολεί το πολιτικό μας προσωπικό!