Η 43η ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ στη Κίσαμο από το Σύλλογο Προβολής Κισάμου ‘Η Γραμπούσα’ τη Δευτέρα βράδυ ήταν ανεπανάληπτη. Οργανωμένη άψογα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Από το σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο που κυκλοφόρησε έγκαιρα σε έξι γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, γαλλικά, ρώσικα), την πορεία, την παρουσίαση και τα μουσικοχορευτικά. Και η συμμετοχή του κόσμου, ντόπιοι και τουρίστες, ήταν πάρα πολύ μεγάλη.
Ο σπόρος που έριξε ο αείμνηστος Θανάσης Δεικτάκης, όχι μόνο φύτρωσε αλλά έδωσε άμεσα πλούσιους καρπούς. Το νέο ΔΣ του συλλόγου, με όραμα, στόχους και συν-εργατικότητα έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής (μουσικές εκδηλώσεις σε ιστορικά σημεία της πόλης, αναπαράσταση του Κρητικού γάμου).
Και σίγουρα μας επιφυλάσσουν πολλές ευχάριστες εκπλήξεις. Έδειξαν το δρόμο για αναβάθμιση σε κάποιους χωρίς όραμα και φθίνουσα πορεία.
Πολλά συγχαρητήρια στον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου!
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.