Επιστροφή στην… καθημερινότητα με την έλευση του Σεπτεμβρίου, καθώς οι περισσότεροι αδειούχοι επέστρεψαν στη… βάση τους, τα σχολεία ανοίγουν και οι ρυθμοί επανέρχονται στην “κανονικότητα” όσο πρωτόγνωρη και διαφορετική και αν είναι αυτή, στις συνθήκες κορωνοϊού που βιώνουμε.
Ο Αύγουστος, τελικά, αποδείχτηκε ένας απρόβλεπτος μήνας, με τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα, τις τοπικές καραντίνες και τους τοπικούς περιορισμούς.
Και πάνω που σταδιακά είχαμε αρχίσει εδώ, στα Χανιά, μέσα στο καλοκαίρι, να μπαίνουμε σε μία “κανονικότητα”, όπως είχε διαμορφωθεί με τα μέτρα των προηγούμενων μηνών και τον αντίκτυπό τους στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας, ήρθαν νέα μέτρα, νέα απαγορευτικά και μάλιστα με παρατάσεις.
Είναι γεγονός ότι η πανδημία με τις συνέπειές της φέρνει καθημερινά πρόσθετη αβεβαιότητα με ζητήματα όχι μόνο οικονομικά, αλλά κοινωνικά, ακόμη και υπαρξιακά, λόγω της φύσεως της υγειονομικής τούτης κρίσης, που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.
Και σίγουρα, θα χρειαστούμε τις εφεδρείες εκείνες και τα πολεμοφόδια
-όπως είπε και ο πρωθυπουργός- για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.