Χάσαμε ξαφνικά τον αητό της Λακκιώτικης Μαδάρας και του Ομαλού, τον Μιχάλη τον Σεργάκη. Εναν έντιμο και λεβέντη Ανθρωπο που ακόμη και τώρα, στα προχωρημένα χρόνια του, ήταν εργατικός αφάνταστα και αεικίνητος. Μέχρι πριν λίγες μέρες φύτευε δέντρα, ασχολούνταν εντατικά με τα αγροτικά, την κτηνοτροφία, και ήταν αγαπητός σε χωριανούς και μη.
Δεν λησμονήσαμε ποτέ τον αλτρουϊσμό του, και την αγάπη του για τους συναδέλφους του, εμάς τους δύο, που ούτε μας γνώριζε τότε, όταν, Φεβρουάριο του 1973, είχαμε αποκλειστεί από φοβερή καταιγίδα στο χωριό της Σαμαριάς. Την επόμενη που ξεκίνησαν ξημερώματα φίλοι ορειβάτες και δικοί μας άνθρωποι για να έλθουν, για όποια βοήθεια ήταν δυνατόν, ο Μιχάλης που άκουσε τη συζήτηση στο καφενείο των Λάκκων, ξεκίνησε νύχτα και κατέβηκε με κίνδυνο στο φαράγγι και ήταν μεγάλη η χαρά του όταν μας συνάντησε κόντα στο χωριό της Σαμαριάς να ανεβαίνουμε αφού κάπως είχε κοπάσει η καταιγίδα και άρχιζε η χιονόπτωση.
Από τότε συναντηθήκαμε κάποιες φορές στου Καλλέργη στου Δρυ και αλλού. Μιχάλη μας αετέ της Μαδάρας άνοιξες τα φτερά σου για τα πιο ψηλά, τα αιώνια. Κατευόδιο σου καλέ μας φίλε.
Αντώνης Πλυμάκης,
Νίκος Κεκάκης
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.