Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης η Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και ΟΑΚ για την κατασκευή διυλιστηρίου στην περιοχή Γιαννούδι που θα λύσει υδρευτικές ανάγκες άνω των 100.000 κατοίκων στους Δήμους Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου .
Όπως αναφέρει αναλυτικά η σχετική ενημέρωση από την Περιφέρεια Κρήτης «εγκρίθηκε ομόφωνα σήμερα κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης η Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης , Α.Ε. για την κατασκευή διυλιστηρίου στην περιοχή «Γιαννούδι» του Δήμου Ρεθύμνου προϋπολογισμού 22,5 εκατομμυρίων ευρώ με ΦΠΑ . Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ρεθύμνου Μαρία Λιονή πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα που ψήφισε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο για την αξιοποίηση των νερών για την ύδρευση από το φράγμα Ποταμών.
«Το έργο που έχει προϋπολογισμό 22,5 εκατομμύρια ευρώ με ΦΠΑ θα λύσει το θέμα της ύδρευσης όχι μόνο του Δήμου Ρεθύμνου αλλά και με την επέκταση των δικτύων και του Δήμο Μυλοποτάμου» σημείωσε η κα Λιονή. Η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Ρεθύμνου αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Γιάννης Παρασύρης σε δηλώσεις τους εξέφρασαν τη χαρά τους για την ομόφωνη έγκριση της σύμβασης από το Περιφερειακό Συμβούλιο τονίζοντας, ότι, δρομολογείται πια στην περιοχή ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο που θα λύσει κοινωνικές ανάγκες και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
Στη σημερινή έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο από πλευράς ΟΑΚ ήταν παρόντες ο Διευθυντής Διαχείρισης Υδραυλικών Έργων του ΟΑΚ Βαγγέλης Μαμαγκάκης και τα στελέχη του Οργανισμού Στέλιος Λαμπρινός πολιτικός μηχανικός και Στέλιος Γυπαράκης χημικός μηχανικός .
Σε δηλώσεις του ο κ. Μαμαγκάκης εξέφρασε τη χαρά του που η προγραμματική σύμβαση εγκρίθηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης και όπως σημείωσε μετά από την εξέλιξη αυτή ,αναμένεται τώρα η κατάθεση της πρότασης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος 1» ώστε να υπάρξει η χρηματοδότηση του έργου. Ο κ. Μαμαγκάκης παράλληλα επεσήμανε ότι το έργο θα συμβάλει στην οικιστική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και ότι σε πλήρη λειτουργία το διυλιστήριο θα λύσει το πρόβλημα ύδρευσης της βόρειας ζώνης των Δήμων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου σε πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων και επισκεπτών»