Ποιοι µας καίνε; Κατέχουµε την πρωτιά σε καµένες εκτάσεις στην Ε.Ε. Στη Γαλλία κάηκαν φέτος 220.000 στρέµµατα, στην Πορτογαλία 273.500 στρ., στην Ιταλία 607.500 στρ., στην Ισπανία 827.500 στρ. και στη χώρα µας µέχρι τις 25 Αυγούστου 1.520.000 στρ.
Οι φωτιές δεν µπορεί να προκλήθηκαν από αυτανάφλεξη γυαλικών, λόγω της υπερβολικής θερµοκρασίας, αλλά και από τον ανθρώπινο παράγοντα, πυροµανείς, διακινητές, οι οποίοι κατηγορούνται για υβριδικό πόλεµο στη Θράκη και στους οποίους επιρρίπτονται ευθύνες όπως επιβεβαιώνουν Αστυνοµικές ∆υνάµεις µετά από συλλήψεις που έγιναν. ∆εν αποκλείεται και η ανεξέλεγκτη δράση των Ροµά του Ασπροπύργου. Όλοι αυτοί δοκιµάζουν τις αντοχές της πολιτείας, γι’ αυτό το κράτος επιχειρεί αποπροσανατολισµό της κοινής γνώµης στοχοποιώντας τους.
Οι πυρκαγιές προκαλούνται από φυσικές αιτίες κατά 10 έως 15%. Το άλλο ποσοστό προέρχεται από ανθρώπινα χέρια εµπρηστών, τους οποίους µόνο η κυβέρνηση µπορεί να τους συλλάβει και να τους συντρίψει. Ο κρατικός µηχανισµός δεν µπορεί να επικαλείται προπαγάνδα από εχθρικούς ντόπιους και ξένους παράγοντες. Οφείλει να αναγνωρίσει ότι το πρόβληµα είναι δικό του, της Αστυνοµίας και της ∆ικαιοσύνης. Πρώτα ο εµπρησµός είχε καθιερωθεί νοµοθετικά ως κακούργηµα, το 2019 υποβαθµίστηκε σε πληµµέληµα και επανήλθε τελευταίως σε κακούργηµα.
Το «επιτελικό κράτος» επιχειρεί ν’ αποµακρύνει την κοινή γνώµη απ’ τις αιτίες των πυρκαγιών, λόγω της ανικανότητάς του να προστατεύσει τις ανθρώπινες ζωές και να διαφυλάξει τις περιουσίες των και το φυσικό περιβάλλον. Προβάλλει τα αφηγήµατα, ότι «τα πεύκα καίγονται εύκολα», ότι «ευτυχώς δεν έχουµε θύµατα ανθρώπινα» (οι µετανάστες στο δάσος της ∆αδιάς δεν µετράνε), «δείτε τι γίνεται στη Χαβάη, στην Καλιφόρνια και στον Καναδά» (λες και επειδή καίγονται αυτοί, πρέπει να καούµε κι εµείς) και ότι «αυτά είναι αποτέλεσµα της κλιµατικής κρίσης».
Αλλά η «κλιµατική κρίση» δεν απαγορεύει τις αντιπυρικές ζώνες, τους δασικούς δρόµους, τις υδατοδεξαµενές, τις περιπολίες, τα συστήµατα πυρανίχνευσης και την υπογειοποίηση των δικτύων ηλεκτροδότησης της χρυσοπληρωµένης ∆ΕΗ.
Τα πιο πάνω και άλλα, που περιγράφονται σαν ένα παγκόσµιο φαινόµενο, το οποίο απειλεί τον πλανήτη, εµείς τα αντιπαρερχόµεθα ασµένως, ασχολούµενοι µε τα ∆. Βαλκάνια, τον Ζελένσκι και την εξυπηρέτηση των σχεδίων των ∆υτικών, κάτι, που παραπέµπει στο γνωστό «των οικιών ηµών εµπιπραµένων ηµείς άδοµεν»!
Μπραβο σας , συγχαρητήρια πολύ αξιόλογο άρθρο !!!!