Εκδήλωση για την επέτειο της Επανάστασης του Θερίσου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Μαρτίου 2025, στις 11:00 π.μ., στον Θέρισο.
Την εκδήλωση διοργανώνουν οι Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Δήμος Χανίων, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και Σύλλογος «Η επανάσταση του Θερίσου 1905».
Ομιλήτρια θα είναι η Στέλλα Αλιγιζάκη, φιλόλογος – ιστορικός.
Στην εκδήλωση θα παραστεί ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :
Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου, Θέρισο
– Αρχιερατική Θεία λειτουργία και μνημόσυνο
Α΄ Μέρος – 11:00 π.μ.
– Επιμνημόσυνη δέηση
– Κατάθεση στεφάνων
– Ενός λεπτού σιγή
– Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου
Β΄ Μέρος
– Ριζίτικο από το Σύλλογο “Επανάσταση του Θερίσου 1905”
– Χαιρετισμοί από τους οργανωτές
– Ομιλία από την Στέλλα Αλιγιζάκη, Φιλόλογο-Ιστορικό
– Τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Θερίσου τιμούν την επέτειο
– Επίσκεψη στο Μουσείο – Στρατηγείο της Επανάστασης του Θερίσου.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.