Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, 2025

Εκδήλωση για το ελαιόλαδο τη Δευτέρα στα Χανιά

Ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στα Χανιά από την Περιφέρεια Κρήτης και τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ με θέμα: «Η ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου “Κρήτη/Kriti”: Ανάδειξή του μέσω της χρήσης του στην εστίαση»
Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα στις 17:00 μ.μ στην Αίθουσα «Ν. Ψυλλάκης» του Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (Λεωφόρος
Καραμανλή 167, Αγροκήπιο, Χανιά).
Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν σε κάθε ενημερωτική δράση θα είναι οι εξής:
– Παραγωγή και ποιοτικές κατηγορίες ελαιόλαδου. Νομοθεσία και καλές πρακτικές χρήσης, αποθήκευσης και επικοινωνίας του ελαιόλαδου στην εστίαση.
– Οργανοληπτική αξιολόγηση παρθένου ελαιόλαδου (επίδειξη γευσιγνωσίας).
– Διατροφική αξία εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου. Σύγκρισή του με άλλες λιπαρές ύλες που χρησιμοποιούνται στην εστίαση.
– Επιλογή, χρήση και ανάδειξη του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου
“Κρήτη/Kriti” στην εστίαση. Παρουσίαση πρακτικών food pairing.
Ομιλητές της εκπαίδευσης θα είναι οι:
• Δρ Γεώργιος Καλαντζάκης, Εντεταλμένος Ερευνητής με εξειδίκευση στην ποιότητα του ελαιόλαδου, Εργαστήριο Τεχνολογίας Τροφίμων, ΙΕΛΥΑ, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.
• Ελένη Μπαρμποπούλου, Γεωπόνος MSc, Υπεύθυνη ποιότητας και ομάδας οργανοληπτικής αξιολόγησης, Εργαστήριο Τεχνολογίας Τροφίμων, ΙΕΛΥΑ, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.
• Αναστασία Παπαμανωλιουδάκη, Τεχνολόγος Τροφίμων, Αναπληρώτρια υπεύθυνη ομάδας οργανοληπτικής αξιολόγησης, Εργαστήριο Τεχνολογίας Τροφίμων, ΙΕΛΥΑ, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.
• Μανώλης Καρπαδάκης, Εμπειρογνώμονας στην παραγωγή και διαχείριση ποιοτικού ελαιόλαδου, sommelier ελαιόλαδου, στέλεχος εξαγωγών, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα