Το έργο και η προσφορά του αοίδιμου Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα Τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής του ΑΠΘ.
Την εκδήλωση, οργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου και Σέλινου, και η ομώνυμη Ένωση Προβολής του έργου του Μακαριστού Γέροντα και θα συντονίσει ο λαογράφος Ιωάν. Σκουλουδης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα Κρητικά Σωματεία Βορείου Ελλάδος και περιλαμβάνει: Χαιρετισμό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Αμφιλοχίου, ομιλία του προέδρου της Ένωσης Δημ. Κυριτσάκη, για το Κοινωνικό έργο του Μακαριστού Μητροπολίτη, προβολή αποσπάσματος από την εκπομπή Μονόγραμμα της ΕΡΤ και μουσικό μέρος από Χορωδίες της Παγκρήτιας Αδελφότητας Μακεδονίας και του Συλλόγου ΙΔΑΙΑ ΓΗ, καθώς και του Πολιτιστικού Συλλόγου οι Μακεδόνες με μαέστρο το Χρήστο Ματζίρη και στο πιάνο τον Σωκράτη Τουλόπουλο. Στην ίδια εκδήλωση θα τιμηθούν διακεκριμένες προσωπικότητες από τις επαρχίες Κισάμου και Σελίνου καθώς και η Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.