Η Ελλάδα βιώνει σφοδρές χιονοπτώσεις το τελευταίο 48ωρο αλλά αν ζούσαμε σε άλλους πλανήτες αυτό που ζούμε τώρα θα έμοιαζε με ήπιο καιρικό φαινόμενο. Αν ζούσαμε στον εξωπλανήτη HD 209458 b θα έπρεπε να ζούμε μόνιμα με μαύρο χιόνι να πέφτει από τον ουρανό. Ο εξωπλανήτης βρίσκεται σε απόσταση 150 ετών φωτός από τη Γη στον αστερισμό του Πήγασου. Επειδή βρίσκεται πολύ κοντά στο μητρικό του άστρο ο πλανήτη ολοκληρώνει μια πλήρη περιστροφή γύρω από αυτό σε μόλις 84 ώρες.
Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ η Ναυτεμπορική, οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στον πλανήτη έχουν τεράστια διαφορά ανάμεσα στην πλευρά του που βλέπει το άστρο κατά την τροχιακή του κίνηση και την αντίθετη πλευρά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκαλείται ένα αλυσιδωτό ακραίο φαινόμενο που έχει ως αποτέλεσμα καυτά αέρια που σχηματίζονται στην ατμόσφαιρα να μετατρέπονται σε νιφάδες οξειδίου του τιτανίου οι οποίες προσμειγνύονται με κάποιο άγνωστο στοιχείο. Αποτέλεσμα αυτής της πρόσμιξης είναι να πέφτει μόνιμα στην επιφάνεια του πλανήτη «μαύρο, καυτό, καπνιστό χιόνι» όπως το χαρακτηρίζουν οι επιστήμονες.
Πετρόχιονο
Αν ζούσαμε στον CoRoT-7b θα έπρεπε να όποτε αποφασίζουμε να ξεμυτίζουμε από τα σπίτια μας να κυκλοφορούμε με ενισχυμένα κράνη. Αυτό γιατί στον CoRoT-7b που βρίσκεται σε απόσταση 480 ετών φωτός από τη Γη η ατμόσφαιρα του είναι γεμάτη μέταλλα τα οποία σχηματίζουν πέτρινα νέφη που ρίχνουν στην επιφάνεια του πλανήτη βότσαλα και πέτρες.
Αντιηλιακό χιόνι
Στον Kepler 13-Ab που βρίσκεται σε απόσταση 1,730 ετών φωτός από τη Γη το χιόνι θα μας προστάτευε από την ακτινοβολία του άστρου του. Ο εξωπλανήτης βρίσκεται σε αυτό που οι επιστήμονες ονομάζουν «κλειδωμένη» τροχιά γύρω από το άστρο του. Αυτό σημαίνει ότι μόνο η μια πλευρά του πλανήτη αντικρίζει το μητρικό του άστρο. Σύμφωνα με τους ερευνητές στη σκοτεινή πλευρά του εξωπλανήτη συχνά βρέχει και χιονίζει. Ωστόσο δεν πέφτουν σταγόνες νερού ή νιφάδες χιονιού αλλά βρέχει και χιονίζει διοξείδιο του τιτανίου, ό,τι δηλαδή περιέχει το αντηλιακό μας για να μας προστατεύει από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία.
Το απόλυτο κρύο
Σε απόσταση 21,500 χιλιάδων ετών φωτός από τη Γη βρίσκεται ο εξωπλανήτης OGLE-2005-BLG-390Lb. Πρόκειται για ένα βραχώδη εξωπλανήτη με πολύ λεπτή ατμόσφαιρα που βρίσκεται στη μέση του γαλαξία μας. Σε αυτόν τον πλανήτη δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε τουλάχιστον όχι στην επιφάνεια του. Οι παρατηρήσεις και μελέτες που έχουν γίνει στον εξωπλανήτη έχουν δείξει ότι στην επιφάνεια του η θερμοκρασία βρίσκεται στους -220 βαθμούς Κελσίου.