Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης αποφάσισαν, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον χώρο του Ιδρύματος λόγω της συνεχούς μείωσης του προϋπολογισμού, να πραγματοποιηθεί κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας για όλη την Πανεπιστημιακή Κοινότητα, στο Ρέθυμνο, την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017, στην αίθουσα Συγκλήτου της Πανεπιστημιούπολης Ρεθύμνου. Σε μια σεμνή και λιτή εκδήλωση, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Οδυσσέας-Ιωάννης Λ. Ζώρας ευχήθηκε σε όλους Καλή Χρονιά παρουσία των Αναπληρωτών Πρύτανη κ. κ. Γεώργιου Τσιρώνη και Κωνσταντίνου Σπανουδάκη.
Το φλουρί από την κοπή της πίτας κέρδισε ο κος Αλέξης Καλοκαιρινός, Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας και πρώην Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και έλαβε ως δώρο ένα βιβλίο, από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.
Το δώρο, ένα εισιτήριο για τον Πειραιά με επιστροφή από την ΑΝΕΚ, κατόπιν κλήρωσης το έλαβε η κα Ευαγγελία Γοργοράπτη, υπάλληλος της Γραμματείας της Πρυτανείας
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.