Γνωριμία και συζητήσεις με επαγγελματίες του χώρου της εστίασης και του τουρισμού, αλλά και με γνωστούς σεφ, περιλάμβανε οι σπουδαστές της Hotelier Tourism Studies & Training που στεγάζεται στο Ξενοδοχείο Caldera Creta Paradise στο Γεράνι Χανίων κατά την εκπαιδευτική τους εκδρομή στην Αθήνα.
Είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν ξενοδοχεία, εστιατόρια, την έκθεση HO.RE.CA. και να συνομιλήσουν με επαγγελματίες του χώρου της εστίασης και του τουρισμού.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σημείο – σταθμό αποτέλεσε η επίσκεψη – ξενάγηση (front & back of the house inspection) στο Ξενοδοχείο ορόσημο “Hilton Athens”. Εκεί ο κ. Αθανασιάδης, Executive Sous Chef ξενάγησε τους Σπουδαστές της Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής τέχνης στους χώρους της κουζίνας, του φημισμένου ξενοδοχείου ενώ η κα Λαμπροπούλου Δήμητρα Ηuman Resources Assisant Manager, ξενάγησε όλους τους Σπουδαστές (Διοίκησης Ξενοδοχείου – Εστιατόριου και Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής τέχνης) στους χώρους των δωματίων, στις Σουίτες, στο βραβευμένο Μπαρ – Εστιατόριο “Galaxy”, στο χώρο του γυμναστηρίου – spa αλλά και στα εστιατόρια και τις αίθουσες του Ξενοδοχείου.
Το εστιατόριο Βαρούλκο και ο βραβευμένος Σεφ Λάζαρου, συνεργάτης της Hotelier Tourism Studies & Training, δημιούργησαν ειδικά ένα μενού Δείπνου για τους Σπουδαστές. Εκεί συνομίλησαν τόσο με τον κ. Λαζάρου όσο και με το προσωπικό του service, αλλά και τον Maitre κο Κατσένιο Νίκο για τα μυστικά της εστιατορικής τέχνης καθώς απολάμβαναν το εξαιρετικό φαγητό αλλά και τα γλυκά που έκλεισαν τη μοναδική βραδιά.
Η επίσκεψη στην πραγματικά πολύβουη έκθεση Hotel Restaurant Cafeé (HO.RE.CA.) στο εκθεσιακό Metropolitan Expo στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος αποτέλεσε την επόμενη ολοήμερη στάση των Σπουδαστών. Στο Future Hotel on the web περισσότερες από 20 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο e-hotel marketing παρουσίασαν σειρά εισηγήσεων, διαδραστικών ομιλιών, workshops και πετυχημένα case studies σε μία εκδήλωση που αφορούσε κάθε ξενοδόχο, που θέλει να παραμένει σε επαφή με τις σύγχρονες διαδικτυακές εφαρμογές.
Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος παρουσίασε την εκδοχή της Κρήτης, της Μακεδονίας, της Θράκης και της Κέρκυρας για το “ελληνικό πρωινό”. Ο κρητικός μπουφές του “ελληνικού πρωινού”, που επιμελήθηκε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης σε συνεργασία με Κρητικές επιχειρήσεις, ξεχώρισε, μονοπωλώντας σχεδόν, τα μάτια των επισκεπτών αλλά και τα φλας των φωτογράφων κερδίζοντας τα θετικότερα σχόλια.
Επισκέψεις στο Μουσείο της Αθήνας, στο Ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στη Βαρβάκιο Αγορά, στο Παζάρι Βιβλίου στη πλατεία Κοτζιά, αλλά και στη θεατρική παράσταση «Interview» της ομάδας «Εμείς», πλαισίωσαν το πρόγραμμα όλων των ημερών, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες στους Σπουδαστές.
Διάκριση χανιώτικης επιχείρησης σε διαγωνισμό Barrista
Την 4η θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Barrista της 9ης HO.ERE.CA. που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 7 μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου, έλαβε η Χανιώτικη επιχείρηση “BY M&CO” με τον Σώτο Μιχαήλ.
Στην ομάδα της “BY M&CO” συμμετείχε και ο Γιάννης Αρίκας, ο οποίος έλαβε μέρος στον διαγωνισμό Latte Art.
ΑΠΟ ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Καλιτσούνια – μαραθόπιτες σε “κρητικό πρωϊνό”
Με παραδοσιακά κρητικά καλιτσούνια από το Κρητικό Εργαστήρι της οικογένειας Λαμπάκη “ντύθηκε” το κρητικό πρωινό στην έκθεση HO.RE.CA 2014, με θέμα: “Γαστρονομία – τουρισμός”, που έλαβε χώρα στο Metropolitan Expo της Αθήνας από 7 έως 10 Φεβρουαρίου.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Εργαστηρίου, «μετά από πρόσκληση της θεματικής αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κας Θεανώ Βρέντζου, τα παραδοσιακά Κρητικά καλιτσούνια του, οι μαραθόπιτες με άγριο μάραθο και οι γνήσιες Σφακιανές πίτες, εμπλούτισαν τον μπουφέ που στήθηκε στο εκθεσιακό περίπτερο του Ξ.Ε.Ε., για την προβολή του “κρητικού πρωινού”. Τα προϊόντα της οικογένειας Λαμπάκη, μαζί με άλλα επιλεγμένα κρητικά εδέσματα, προετοίμασαν και παρουσίασαν γνωστοί σεφ, με την υποστήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, με απώτερο στόχο την καθιέρωση του κρητικού πρωινού στα ξενοδοχεία.
Τα εύσημα στον κ. Ευάγγελο Λαμπάκη για την ξεχωριστή αυθεντική γεύση των προϊόντων, έδωσε το μέλος του Δ.Σ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και επικεφαλής Προγράμματος Ελληνικού Πρωινού κ. Γεώργιος Πίττας».