Πάνω από 1.000 επισκέπτες δοκίμασαν περισσότερες από 300 ετικέτες
Με επιτυχία για πέμπτη χρονιά, 31 Οινοποιεία από την Κρήτη υποδέχτηκαν το οινόφιλο κοινό και τους επαγγελματίες της Αθήνας στην έκθεση Κρητικού κρασιού ΟιΝοτικά.
Στην έκθεση, πραγματοποιήθηκε το ενδιαφέρον σεμινάριο του οινογράφου και συμβούλου οίνου, Σίμου Γεωργόπουλου με τίτλο «Μία Κρήτη για κάθε πιάτο» και θέμα το πάντρεμα των κρητικών κρασιών με πιάτα της διεθνούς γαστρονομίας. Πραγματοποιήθηκαν, επίσης, τέσσερα διασκεδαστικά διαδραστικά κουίζ οινοΚρητικών γνώσεων με έπαθλα στους νικητές φιάλες Magnum κρητικών κρασιών, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση.
Το κρητικό κρασί έχει ανοδική πορεία
Όπως σημειώνεται, την έκθεση επισκέφθηκαν επαγγελματίες του χώρου, οινόφιλοι, δημοσιογράφοι, καθηγητές και φοιτητές σχολών οίνου και γαστρονομίας. Στην έκθεση, επίσης, βρέθηκε και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιος Γεωργαντάς που εκπροσώπησε την κυβέρνηση. Ο κ. Γεωργαντάς συνομίλησε με όλους τους παραγωγούς και εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη και ανάδειξη των τοπικών ποικιλιών. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Είναι μεγάλη μας χαρά να επιστρέφουμε στον χώρο των εκθέσεων και να βλέπου-με το κρητικό κρασί να ανεβαίνει συνεχώς. Το Υπουργείο στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον πρωτογενή τομέα της χώρας μας».
Το κρητικό κρασί έχει να δείξει πολλά
Ο Νίκος Μηλιαράκης, Πρόεδρος Δ.Σ. του ΔΟΝΗ ανέφερε «Το Αθηναϊκό κοινό μας υποδέχτηκε με θέρμη και ζεστασιά. Επιμένουμε να οργανώνουμε συλλογικές δράσεις που προωθούν το κρητικό κρασί και στηρίζουν τον αμπελουργό του νησιού. Ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια Κρήτης και όλους τους χορηγούς που βοήθησαν στην υλοποίηση της έκθε-σης. Το κρητικό κρασί έχει ακόμα πολλά να δείξει σε ελληνικό αλλά και διεθνές επίπεδο».