Έκθεση με μοναστηριακά είδη από όλη την Ελλάδα, εγκαινιάστηκε προ ημερών και λειτουργεί στην Ι.Μ. Αγία Τριάδας των Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι. Στην έκθεση της Μονής μεταξύ άλλων ο επισκέπτης μπορεί να βρει εικόνες, είδη ευλογίας -σταυρούς, κομποσχοίνια, θυμίαμα, βιβλία, και μοναστηριακά παραδοσιακά προϊόντα από Μόνες του Αγίου Όρους και της Ελλάδας.
Στον χώρο της Μονής λειτουργεί όπως είναι γνωστό και Μουσείο Κειμηλίων, όπου έχουν εκτεθεί κειμήλια που διασώθηκαν από τις διαρκείς ιστορικές περιπέτειες της Μονής της Αγίας Τριάδας.
Πρόκειται για εικόνες, ιερά σκεύη, λίγα χειρόγραφα, παλαίτυπα βιβλία και επίσημα έγγραφα. Ξεχωρίζουν το χειρόγραφο ειλητό (ύφασμα που καλύπτει την αγία τράπεζα με την εικόνα του Πανάγιου Τάφου) του 12ου αιώνα, και οι εικόνες του 16ου – 17ου αιώνα: του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, του Αγίου Νικολάου, του Ένθρονου Χριστού, της Ζωοδόχου πηγής και της Δευτέρας Παρουσίας.
Οι επισκέπτες μπορούν να ξεναγηθούν και να γνωρίσουν την Ιστορία του Μοναστηριού από τον Μοναχό Βαρθολομαίο, ο οποίος έχει και τη διακονία της ξενάγησης, ενώ το ενδιαφέρον τους για επισκέψεις εκδηλώνουν και σχολεία προκειμένου οι μαθητές να γίνουν κοινωνοί της σημαντικής ιστορίας του Μοναστηριού.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.