Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου, 2025

Ελεύθερες αφέθηκαν οι 46 Ινδές νοσηλεύτριες

Ελεύθερες αφέθηκαν οι 46 Ινδές νοσηλεύτριες, οι οποίες απήχθησαν χθες από ισλαμιστές μαχητές, και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία του επαναπατρισμού τους, ανακοίνωσαν σήμερα Ινδοί αξιωματούχοι και επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας.
“Μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι οι Ινδές νοσηλεύτριες, οι οποίες είχαν μετακινηθεί χθες παρά τη θέλησή τους, είναι τώρα ελεύθερες”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Σίεντ Ακμπαρουντίν σε συνέντευξη Τύπου.

Οι νοσηλεύτριες αυτές από το κρατίδιο Κεράλα της Ινδίας μεταφέρθηκαν από την Μοσούλη στο βόρειο Ιράκ στο Αρμπίλ, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων. Αυτές θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους αύριο με κυβερνητικό αεροπλάνο της Ινδίας.
“Είναι ασφαλείς, αλλά θέλουν όλες να επιστρέψουν το νωρίτερο” στην πατρίδα τους, δήλωσε ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης του κρατιδίου της Κεράλα Όομεν Τσάντι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ινδική κυβέρνηση συμφώνησε να στείλει κυβερνητικό αεροπλάνο. Οι νοσοκόμες θα μεταφερθούν αεροπορικώς στην πόλη Κότσι, στην νοτιοδυτική ακτή της Ινδίας, το Σάββατο.

Οι 46 νοσηλεύτριες είχαν παγιδευτεί σε ένα νοσοκομείο στην πόλη του Τικρίτ, στο βόρειο Ιράκ, την οποία ελέγχουν οι τζιχαντιστές, αλλά χθες απομακρύνθηκαν από εκεί παρά τη θέλησή τους, σύμφωνα με το ινδικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στην συνέχεια χθες το βράδυ κρατήθηκαν σε ένα κτίριο στην Μοσούλη, όπου τους χορηγήθηκε τροφή, διευκρίνισε παράλληλα ο Σ.Σ. Τζόζεφ, πατέρας δύο εκ των νοσηλευτριών αυτών, της Σόνα και της Βίνα, αφού μίλησε μαζί τους.
Ο Τζόζεφ πρόσθεσε ότι σήμερα δεν έχει καταφέρει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τις κόρες του.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα