Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου, 2025

Ελεύθεροι με όρους δέκα κατηγορούμενοι για επεισόδια στη ΒΑ Χαλκιδική

Ελεύθεροι, στην πλειονότητά τους με περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν δέκα ακόμη κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν στην ανακρίτρια Πολυγύρου για μία σειρά από επεισόδια που έλαβαν χώρα πέρσι στην βορειοανατολική Χαλκιδική, συνδεόμενα με τις αντιδράσεις για την εξόρυξη χρυσού στην περιοχή.

Ανάμεσα στους όρους που κατά περίπτωση επιβλήθηκαν στους κατηγορούμενους είναι αυτοί της απαγόρευσης να πλησιάζουν σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από το εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές και σε απόσταση δέκα μέτρων από τους μεταλλωρύχους της εταιρείας.
Οι συγκεκριμένοι περιοριστικοί όροι -που υιοθετήθηκαν και κατά τις χθεσινές απολογίες σε τέσσερις από τους πρώτους έξι κατηγορούμενους- χαρακτηρίστηκαν ως πρωτοφανείς από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Εξάλλου, όπως και χθες, σε κάποιους εκ των κατηγορουμένων επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου όπου διαμένουν.
Μεταξύ αυτών που απολογήθηκαν σήμερα ήταν άτομα προσκείμενα στον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο. Άπαντες -πάντως- αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους καταλογίζει το κατηγορητήριο. Αύριο αναμένεται να απολογηθεί η τρίτη και τελευταία ομάδα κατηγορουμένων (13 άτομα).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα