Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, 2025

ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ: Ξεκινούν οι δράσεις κατάρτισης Νέων Αγροτών

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ανακοινώνει, όπως μεταδίδει το agrotypos.gr, την έναρξη υλοποίησης των προγραμμάτων Αγροτικής Κατάρτισης στο πλαίσιο εφαρμογής: «Δράσεις Κατάρτισης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για νέους γεωργούς και μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις» του ΠΑΑ 2014-2020.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα αφορούν τους δικαιούχους της 1ης και της 2ης Προκήρυξης του Υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020».

Την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 15:00 μ.μ. στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Λάρισας θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των Προγραμμάτων Κατάρτισης Νέων Γεωργών. Αρχικά θα υλοποιηθούν τέσσερα προγράμματα κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 150 ωρών το καθένα, εκ των οποίων τρία αφορούν τη Ζωική Παραγωγή και ένα τη Μελισσοκομία.

Η μεθοδολογία σχεδιασμού των προγραμμάτων κατάρτισης, τα οποία αποτελούνται από το θεωρητικό και το πρακτικό μέρος, βασίζεται στις αρχές εκπαίδευσης των ενηλίκων που είναι οι εξής:

Βιωματική μέθοδος μέσω συνδυασμού της θεωρίας με την πράξη και αξιοποίησης γνώσεων και εμπειριών των καταρτιζομένων.
Εξατομικευμένη προσέγγιση μέσω σύνδεσης του αντικειμένου μάθησης με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των καταρτιζομένων.
Ανάπτυξη του κριτικού τρόπου σκέψης.
Συνεργασία εκπαιδευτών – καταρτιζόμενων.

Οι εκπαιδευτικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται, δεν αφορούν μόνο στα κλασικά προγράμματα κατάρτισης, αλλά και σε τεχνικές που αναπτύσσουν την ενεργητική συμμετοχή των καταρτιζομένων, όπως συζητήσεις σε μικρές ομάδες (εργαστήρια), πρακτικές εργασίες, διάλογος, απαντήσεις σε ερωτήσεις, προσομοίωση.

Όπως υποστηρίζει ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, οι τεχνικές αυτές επιλέγονται ανάλογα με το αντικείμενο και τους στόχους της θεματικής ενότητας, το επίπεδο των καταρτιζομένων και είναι σκόπιμο να ποικίλουν και να εναλλάσσονται στη διάρκεια κάθε ενότητας. Εν γένει, ακολουθούνται επιστημονικά παραδεκτές τεχνικές με έμφαση στην καινοτομία.

Ο αριθμός των προς κατάρτιση Νέων Γεωργών ανέρχεται σε 14.952 άτομα, και τα προγράμματα κατάρτισης που θα υλοποιηθούν στις δεκατρείς Περιφέρειες της χώρας είναι περίπου 770.

Είναι αυτονόητο ότι τα στελέχη του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ καθώς και οι υπεύθυνοι σχεδιασμού και υλοποίησης των Προγραμμάτων Αγροτικής Κατάρτισης προκειμένου να προχωρήσουν στον προγραμματισμό τους λαμβάνουν σε κάθε περίπτωση υπ΄ όψιν τις ανά Περιφέρεια ανάγκες καλλιεργητικής φροντίδας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα