Η εκτίναξη του ιδιωτικού χρέους, είναι η βαριά κληρονομιά της Covid-19. Ενας “θαυμαστός”, καινούργιος κόσμος φαίνεται ότι ξεκινά.
Φαίνεται ότι συμβαίνει αυτό που έλεγε ο Νέλσον Μαντέλα: «Πάντα φαίνεται αδύνατο μέχρι να γίνει». Ο.Κ. και τώρα τι κάνουμε;
Η τηλεδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Ταμείο ανάκαμψης σε πρώτη φάση δεν έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα· ίσως το θέμα κλείσει μέχρι τα μέσα Ιουλίου.
Business as usual στην Ευρώπη θα μου πείτε. Το σχέδιο της Κομισιόν είναι απλό: Η Ενωση θα δανείζεται και μετά θα μοιράζει επιχορηγήσεις και δάνεια στις χώρες. 750 δισ., δεν τα λες και λίγα. Τέσσερις χώρες (Ολλανδία, Αυστρία, Δανία, Σουηδία) αντιδρούν. Διαφωνούν στο “πώς” στο “πόσο” και στο “ποιοι”, όπως γράφουν έγκριτοι αρθρογράφοι.
Η Ελλάδα είχε την ευστροφία να συνταχθεί εξ αρχής με τον πλειοψηφικό συνασπισμό – επιλογή που μέτρησε στον λογαριασμό.
(Τι να κάνεις τώρα είχαμε την ευστροφία…).
Δεν ξέρω αν η πρόταση της Κομισιόν θα γίνει αποδεκτή. Ξέρω όμως ότι είναι η μόνη βιώσιμη λύση και ότι αν δεν ήταν σίγουρη η Κομισιόν ότι θα γίνει αποδεκτή η πρότασή της, δεν θα τη διατύπωνε. Ισα βάρκα, ίσα πανιά.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.