[Τα (μη) έργα]: Να ερίζουν πολιτικοί για την “πατρότητα” έργων το έχουμε δει πολλές φορές. Αυτό που βλέπουμε όμως τις τελευταίες ημέρες στα Χανιά είναι ένας καυγάς για έργα που δεν έγιναν! Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να απαντούν σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τούμπαλιν.
Το ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο είναι μάλλον ξεκάθαρο στα μάτια των πολιτών που έχουν και κρίση και μνήμη.
Δύσκολο άλλωστε να ξεχάσει κανείς ότι όταν διεκδικείς έργα για τον τόπο σου, ενδέχεται ένας υπουργός να σε αποκαλέσει «γρόθο», όπως είχε κάνει ο κ. Σπρίτζης (φωτ.) επί των ημερών του, ή «κομπλεξικό» όπως είχε κάνει πρόσφατα ο κ. Αυγενάκης.
Βλέποντας πάντως, διαχρονικά, στα Χανιά να γίνονται έργα με το σταγονόμετρο, αυτό που θα θέλαμε νομίζω όλοι οι Χανιώτες, είναι να διεκδικήσουν από κοινού ένα έργο κόμματα και φορείς.
Προφανώς και υπάρχουν οι διαφωνίες και οι διαφορετικές αντιλήψεις. Όταν μιλάμε όμως για τοπική ανάπτυξη, δεν μπορείς να μιλάς για αγεφύρωτα χάσματα.
Από το Ηράκλειο άλλωστε έχουμε πολλά παραδείγματα διαπαραταξιακής διεκδίκησης, τα οποία είχαν άμεσο αποτέλεσμα.
[Παράλληλο σύμπαν] Για πολλοστή φορά εκτός πραγματικότητας η δημοτική Αρχή Χανίων, με τον αντιδήμαρχο κ. Χαζιράκη (φωτ.) να θριαμβολογεί για τα ηλεκτρονικά ραντεβού που μπορεί να κλείνει κανείς στην Πολεοδομία. Προφανώς και είναι μια χρήσιμη υπηρεσία για αρκετούς πολίτες, το κυρίαρχο όμως πρόβλημα αυτής της υπηρεσίας είναι οι εξωφρενικές καθυστερήσεις στην έκδοση οικοδομικών αδειών. Κι εκεί τη λύση δεν θα τη δώσουν οι ηλεκτρονικές εφαρμογές αλλά οι προσλήψεις.
[Κήπος στα αζήτητα] Αντίστοιχα και στον δημοτικό Κήπο, το έργο δεν θα γίνει με κάποιο “ψηφιακό” τρόπο, αλλά μόνο όταν βάλει μπρος ο εργολάβος. Και μέχρι χθες, συνέχιζε να μην έχει γίνει η παραμικρή εργασία σε ό,τι αφορά την εργολαβία, κοντεύοντας πλέον τους δύο μήνες απραξίας. Μοναδική παρέμβαση, το κλάδεμα των δέντρων από τη μεριά της οδού Α. Παπανδρέου, το οποίο έγινε από την υπηρεσία Πρασίνου. Με τον αντιδήμαρχο κ. Καλογριδάκη (φωτ.) στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο να υποστηρίζει ότι το έργο συνεχίζεται απρόσκοπτα, η ανησυχία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη γιατί δύο τινά συμβαίνουν: ή περνά από άλλο Κήπο και βλέπει έργα ή μέσα στον… καταιγισμό “έξυπνων” ηλεκτρονικών καινοτομιών του Δήμου, μπερδεύτηκε και συνδέθηκε σε συσκευή εικονικής πραγματικότητας.