Ένας Χανιώτης τοποθετήθηκε στο Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου. Ο Κώστας Δήμος για χρόνια διευθυντής στην τηλεόραση “Κύδων” και “Creta” στην Κρήτη, στον Ant1, στο “Μακεδονία TV”, ο οποίος έχει εργαστεί στην ΕΡΤ, ενώ τώρα εργάζεται στο κανάλι της Βουλής, τοποθετήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου -άμισθη θέση- ενός πολύ σημαντικού φορέα καθώς μεταξύ άλλων έχει την ευθύνη για τη χρηματοδότηση κινηματογραφικών παραγωγών και ντοκιμαντέρ με πολύ ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.