Εμείς εκπλαγήκαμε… φανταζόμαστε πώς θα αντιδρούσε ένας παραγωγός πορτοκαλιών από τον κάμπο των Χανίων βλέποντας ένα πλαστικό ποτήρι με φρέσκο χυμό πορτοκαλιού να πουλιέται στο αεροδρόμιο των Αθηνών (take away!) στην τιμή των 6.20 ευρώ!
Όσα δηλαδή θα πάρει ένας παραγωγός πουλώντας 20 κιλά πορτοκάλια βρώσιμα ή ακόμα χειρότερα 40 κιλά πορτοκάλια για χυμό (αν υπολογίσουμε τα 30 λεπτά το κιλό που λαμβάνει ο παραγωγός για τα βρώσιμα και τα 10 λεπτά για τα χυμοποιήσιμα στις καλύτερες φυσικά των περιπτώσεων)!
Σύμφωνοι, οι τιμές του αεροδρομίου σε πολλά προϊόντα φτάνουν σε τέτοια ύψη που δεν φτάνουν… τα αεροπλάνα που απογειώνονται από αυτό, αλλά δικαιολογείται τέτοια χαώδης διαφορά στις τιμές που παίρνει ο παραγωγός και στις τιμές που πληρώνει ο καταναλωτής;
Το “αόρατο χέρι” της Αγοράς που όλα τα… ρυθμίζει και σε αυτήν την περίπτωση, μήπως αντί να λειτουργεί προς όφελος των οικονομικά αδύνατων πέφτει επί της ουσίας με όλη του τη δύναμη στον σβέρκο τους;