Σε τριμηνιαία έκθεση με τίτλο «Ο κόσμος γυρίζει την πλάτη στο πανίσχυρο δολάριο», ο Hardy υποστηρίζει ότι το αμερικανικό νόμισμα έχει γίνει «όλο και πιο δυσλειτουργικό» και συνεπώς είναι επιτακτική η ανάγκη αντικατάστασής του.
Σύμφωνα με τον αναλυτή, η πίεση στο δολάριο οφείλεται στα ακόλουθα τρία γεωπολιτικά ζητήματα:
Πρώτον, στη συνεχιζόμενη άνοδος της Κίνας, η οποία αποκτά έναν μεγαλύτερο ρόλο στο παγκόσμιο εμπόριο και τις χρηματοπιστωτικές αγορές και ιδίως στο το πώς αυτή θα διαχειριστεί την πολιτική κατάσταση και τις υπερβολές της πιστωτικής της φούσκας – εν όψει του 19ου Συνεδρίου του Κόμματος, που έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2017 -χωρίς να διαταραχθεί η εγχώρια αλλά ούτε η παγκόσμια οικονομία.
Δεύτερον, στις προσπάθειες του καθεστώτος της Β. Κορέας να διατηρήσει την αξιοπιστία και την ακεραιότητά του ως πυρηνική δύναμη και πώς αυτό επηρεάζει τις αμερικανο-κινεζικές σχέσεις αλλά και το πώς η Ιαπωνία αντιμετωπίζει την απειλή αυτή, τόσο από την άποψη της εγχώριας όσο και της εξωτερικής πολιτικής.
Τέλος, στη χαλάρωση της ευρωατλαντικής συμμαχίας και πώς η Ευρώπη και η ΕΕ στέκονται ως περισσότερο ανεξάρτητες υπερδυνάμεις ή όχι μετά τις γερμανικές εκλογές. Ο Hardy αποδίδει την «αποδολαριοποίηση» ως άμεση προοπτικήπου μπορεί να προκύψει από την κατάσταση της Κίνας, καθώς η χώρα φαίνεται να ενθαρρύνει τη ζήτηση για το δικό της γουάν.