Ενας άδικος φόρος, έτσι όπως εφαρμόζεται, είναι ο ΕΝΦΙΑ, καθώς υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρώνουν υψηλά ποσά άσχετα από το αν έχουν ή όχι το ανάλογο εισόδημα.
Και παρά τις υποσχέσεις για κατάργησή του η μείωσή του, κατά πώς φαίνεται δεν θα υπάρχει φέτος καμία ουσιαστική διαφορά σε ό,τι αφορά αυτόν τον… εφιάλτη.
Στην τροπολογία που κατέθεσε προχθές η κυβέρνηση για το αφορολόγητο, αναφέρεται μάλιστα ότι
«καταργούνται και τα αντίμετρα που είχαν θεσπισθεί με τα άρθρα 11, 12 και 13 του ν. 447212017, δηλαδή οι μειώσεις σε ΕΝΦΙΑ, η αλλαγή της κλίμακας για το φόρο εισοδήματος και η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης». Βέβαια, το ίδιο βράδυ οι κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των αντιμέτρων για το 2019 και το 2020 ήδη έχουν ψηφιστεί και εφαρμόζονται» και έκαναν λόγο για περαιτέρω μεσοσταθμική μείωση ακόμα 20% στον ΕΝΦΙΑ.
Ωστόσο, ο ΕΝΦΙΑ θα εμφανιστεί σε λίγους μήνες. Και τότε θα δούμε στην πράξη τι σημαίνουν τα κυβερνητικά λόγια.
Το βέβαιο είναι ότι οι πολίτες στα Χανιά και σε όλη τη χώρα, θα κληθούν πάλι να πληρώσουν για το σπίτι που αγόρασαν ή κληρονόμησαν. Για το ακίνητο που έφτιαξαν όταν κάποτε άκουσαν τις προτροπές να βάλουν το κεφάλι τους κάτω από το δικό τους… κεραμίδι.
Βέβαια, πού να φαντάζονταν, τότε, ότι θα το πλήρωναν διπλά και τριπλά. Τότε που το αγόρασαν και τώρα που το έχουν…
Ένας καθαρά κατοχικός, αντισυνταγματικός μη ανταποδοτικός φόρος που επιβλήθηκε από τους “δανειστές” και δόλια από προσωρινός έγινε μόνιμος.
Η Θάτσερ έτσι έπεσε όταν την δεκαετία του 90′ επέβαλε κεφαλικό φόρο στα νοικοκυριά δηλαδή ανάλογο με το πόσα άτομα έμεναν σε ένα σπίτι ανεξάρτητα το εισόδημα τους πλήρωναν εξτρά κεφαλικό φόρο.
Τον πρώτο έτος πλήρωσαν το 40% των Βρετανών το 2ος έτος που εφαρμόστηκε μόνο το 25% το τρίτο λιγότερο από το 10% των Βρετανών.
Στην συνέχεια, το κράτος κυνηγούσε τους πολίτες του (η ορολογία του κράτους τύραννο) με δικαστήρια.
Η αντίδραση του λαού ήταν μαζική με αποκορύφωση την διαδήλωση 300 χιλιάδων και άνω Βρετανών στην πλατεία Πικαντίλι στο Λονδίνο.
Άνοιξαν και κάποια κεφάλια πολιτών τότε από τα ΜΑΤ. Ακολούθησε γενική κατακραυγή και από τα δημόσια μέσα. Η κυβέρνηση Θάτσερ τότε απέσυρε το μέτρο και στην συνέχεια μετά από σύντομο διάστημα παραιτήθηκε.
Αυτός ήταν ο κύριος λόγος παραίτησης της Θάτσερ και όχι η απεργία των καρβουνιάριδων όπως νομίζεται.
Συμπέρασμα, όταν ένας φόρος είναι άδικος και αντιδημοκρατικός και αντισυνταγματικός, ο μόνος τρόπος είναι να τον καταργήσει ο ίδιος ο λαός με το να μην τον πληρώνει.
Δυστυχώς, οι Έλληνες πολίτες στην πλειοψηφία δεν έχουν καταλάβει ότι είμαστε υπό οικονομική κατοχή και επιπροσθέτως είμαστε “χέστηδες” για μια τέτοια μαζική δημοκρατική και συνταγματική αντίδραση.
Έως να ξυπνήσουμε θα τον πληρώνουμε και ολοένα θα αυξάνεται.
‘Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη Παρ. 4)
4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»