Έγγραφα που ανήκουν στην 63χρονη Βρετανίδα τουρίστρια που αναζητείται από το βράδυ της Πέμπτης βρέθηκαν στην περιοχή των Πετρωτών Ροδόπης. Στην ίδια περιοχή βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη, τα οποία θα εξεταστούν, προκειμένου να ταυτοποιηθούν. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Αθηναϊκού/ Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων τα μέλη φέρουν σημάδια από επίθεση ζώων, ενδεχομένως σκύλων. Την 63χρονη δήλωσαν ως αγνοούμενη στην αστυνομία οικείοι της από τη Μεγάλη Βρετανία, όταν παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές τους δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά μαζί της. Στη συνέχεια, μέσω της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ενημερώθηκαν οι ελληνικές Αρχές οι οποίες κινητοποιήθηκαν άμεσα για τον εντοπισμό της.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.