15.6 C
Chania
Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου, 2025

Εντατικοποίηση των μέτρων ασφάλειας και αστυνόμευσης κατά την εορταστική περίοδο σε όλη τη χώρα

Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας σε ολόκληρη τη χώρα, με σκοπό, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την επίτευξη της μέγιστης δυνατής ανταπόκρισης στις αυξημένες απαιτήσεις της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.
Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, δόθηκαν ειδικότερες εντολές σε όλες τις αστυνομικές Υπηρεσίες για διαρκή επαγρύπνηση, αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση, καθώς και ενισχυμένη εφαρμογή όλων των δράσεων τάξης και ασφάλειας.
Το σύνολο του διαθέσιμου προσωπικού και των μέσων όλων των Υπηρεσιών, με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, θα διατεθεί όλο αυτό το διάστημα για την υλοποίηση του σχεδιασμού, με βάση τις ειδικότερες οδηγίες και τις ιδιαίτερες συνθήκες, που επικρατούν σε κάθε περιοχή.
Ενδεικτικά, από σήμερα και σε όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου μεταξύ άλλων εντατικοποιούνται οι πεζές και εποχούμενες περιπολίες τάξης και ασφάλειας, λαμβάνονται συστηματικά μέτρα επιτήρησης στόχων οικονομικού ενδιαφέροντος, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι αστυνομικής αρμοδιότητας στα δημόσια κέντρα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και διενεργούνται εντατικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση του φαινόμενου του παραεμπορίου,
Παράλληλα, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, έχει σχεδιάσει – καταρτίσει ανάλογο επιχειρησιακό πλάνο για τη διενέργεια εξειδικευμένων ελέγχων σε αγορές και καταστήματα και γενικότερα σε επιχειρήσεις αποθήκευσης, μεταφόρτωσης, διακίνησης και εμπορίας ειδών και αγαθών.
Κατά τους ελέγχους αυτούς ιδιαίτερη έμφαση αποδίδεται στις παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, σχετικά με τον Φ.Π.Α., τις αποδείξεις και τα λοιπά παραστατικά διακίνησης, εμπορίας ειδών και παροχής υπηρεσιών, καθώς και στις περιπτώσεις αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.
Επίσης, θα συμμετάσχει σε κοινό επιχειρησιακό σχέδιο που έχει καταρτιστεί από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, μαζί με άλλες συναρμόδιες Υπηρεσίες, με σκοπό την πραγματοποίηση συντονισμένων ελεγκτικών δράσεων σε όλη τη χώρα, με έμφαση στους ελέγχους για τη φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία, καθώς και το λαθρεμπόριο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Κατι θα αναφερετε και για την οδικη ασφαλεια……παντως καλλα ειναι ολα αυτα αλλα ελεγχος πρεπει να γινετε συνεχως και οχι μονο τις γιορτες αφου ειναι αποδεδειγμενο οτι οι περισσοτεροι απο μας μονο ετσι καταλαβαινουμε.Απο την αλλη αυτο που γινετε στη Χατζημιχαλη στο γνωστο σημειο,και αναφερομαι στη διπλοσταθμευση ,ειναι απο τα πολλα μελανα σημεια της πολης μας και λυση υπαρχει μονο μια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα