Στο γραφικό εκκλησάκι του Αγ. Ιωάννη του Ριγολόγου, στον οικισμό Νταρατσιανά Παλαιών Ρουμάτων τελέστηκε το πρωί της Δευτέρας πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον εφημέριο της ενορίας, Αρχιμανδρίτη Χρύσανθο Τσαχάκη.
Ο πατήρ Χρύσανθος Τσαχάκης αναφέρθηκε στον ιερό ναό η ιστορία του οποίου χάνεται στα βάθη των αιώνων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το τέμπλο του ναού κοσμούν αγιογραφίες του 1800 ενώ σύμφωνα με τις αφηγήσεις κατοίκων στο εσωτερικό του ναού υπήρχαν τοιχογραφίες που όμως δεν διασώθηκαν. Ωστόσο την ιστορία του μαρτυρά ο διάκοσμος που βρίσκεται στο υπέρθυρο πάνω από την κεντρική είσοδο του ναού.
Ο εφημέριος της περιοχής έκανε επίσης μια ιστορική αναφορά στον βίο του Άγ. Ιωάννη του Προδρόμου, ο οποίος ήταν ο τελευταίος και μεγαλύτερος από τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης. Ονομάζεται «Πρόδρομος», γιατί με το κήρυγμα και με το έργο του σήμανε τον ερχομό του Ιησού Χριστού και «Βαπτιστής», διότι βάπτιζε τους ανθρώπους στον Ιορδάνη ποταμό και βάπτισε και τον Ιησού Χριστό.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε πλούσιο κέρασμα από τους κατοίκους του οικισμού.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.