Στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισσάμου εορτάστηκε η ιερά μνήμη των Τριών Ιεραρχών, (καθώς το αριστερό κλίτος του Ι. Ναού είναι αφιερωμένο εις την μνήμη τους) προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Κισσάμου και Σελίνου «συμμετείχαν αντιπροσωπείες μαθητών εκ των Σχολικών Μονάδων της Κισσάμου, συνοδευομένων από τους Διευθυντές/Διευθύντριες ως και ικανό διδακτικό προσωπικό των Σχολικών Μονάδων. Εκκλησιάστηκαν ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Γεώργιος Μυλωνάκης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί και πολλοί γονείς των παιδιών. Αρκετά δε παιδιά κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων. Παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κισσάμου έλαβαν τον λόγο και αναφέρθηκαν στο μήνυμα των Τριών Ιεραρχών, τα οποία και εντυπωσίασαν με τον λόγο τους και την όμορφη παρουσία τους. Στο Τσατσαρωνάκειο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ι.Μητροπόλεως ακολούθησε εόρτια εκδήλωση, με την συμμετοχή όλων των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού του ΕΠΑΛ Κισσάμου.
Ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ κ. Νεκτάριος Ζουριδάκης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Αμφιλόχιο «δια την φιλοξενία στους όμορφους χώρους του Τσατσαρωνάκειου» και αναφέρθηκε, εν συντομία, στο διαχρονικό μήνυμα των Τριών Ιεραρχών, προσκαλώντας τον Σεβασμιώτατο κ. Αμφιλόχιο να απευθύνει την κεντρική ομιλία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Σεβ. Κισσάμου κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τον Δντή του ΕΠΑΛ κ. Ζουριδάκη ως και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τόσο του ΕΠΑΛ ως και όλων των Σχολικών Μονάδων της ευρύτερης περιοχής «δια την πολύτιμη προσφορά τους στην νεολαία του τόπου μας» και εξέφρασε την χαρά του που οι χώροι του Τσατσαρωνάκειου «γέμισαν ζωντάνια και ομορφιά». Ακολούθως αναφέρθηκε στις ιερές μορφές των μεγάλων αυτών Πατέρων της Εκκλησίας μας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «… Οι Τρείς Ιεράρχες υπήρξαν ολοκληρωμένες προσωπικότητες, χαρακτηριζόταν για τη θεολογική αλλά και την ευρύτερη επιστημονική τους συγκρότηση, την ριζοσπαστική κοινωνική τους παρουσία, την ανοικτότητα του πνεύματος και την κριτική στάση τους απέναντι στο θρησκευτικό και πολιτικό κατεστημένο της εποχής τους ως και σε κάθε μορφής εξουσία. Οι ίδιοι όχι μόνο δεν απέρριψαν τον Ελληνισμό, την γνώση και την επιστήμη, αλλά τα σεβάστηκαν, τα καλλιέργησαν, τα διέσωσαν· τους έδωσαν μια άλλη προοπτική και δυναμική, προοπτική αιωνιότητας. Ποτέ όμως δεν τα θεοποίησαν. Τάραξαν τα νερά της εποχής τους και άφησαν παρακαταθήκες με αιώνια αξία». Έκλεισε την ομιλία του απευθυνόμενους στους μαθητές/μαθήτριες του ΕΠΑΛ που παρακολουθούσαν με υποδειγματική προσοχή, με προτροπές και συμβουλές: «…Μην επιτρέψετε σε κανένα να αλώσει και αλλοτριώσει την ψυχή σας. Μην ενδώσετε στον ίλιγγο της ταχύτητας, τον κίνδυνο του απαγορευμένου, τις πάσης φύσεως εξαρτήσεις που αφαιρούν από τον άνθρωπο την ελευθερία του και την προσωπικότητα του· που τον κάνουν σκλάβο και δούλο των παθών και επιθυμιών του. Να είστε ελεύθεροι και να χαίρεστε την ζωή, χωρίς να την καταστρέφετε και να την σπαταλάτε άσκοπα. Να σέβεστε τους συμμαθητές και συμμαθήτριες σας ως και όλους τους ανθρώπους. Να πλουτίσετε την ψυχή σας όχι μόνο με γνώσεις και τέχνες, αλλά κυρίως με αρετές, πίστη, αξίες, ιδανικά και πιστεύω. …Κλείστε τα αυτιά σας σε όλους εκείνους που σας υπόσχονται ψεύτικους παραδείσους αισθήσεων και παραισθήσεων. Που θέλουν να σας κάνουν εξαρτημένους και άβουλους, οδηγώντας την ζωή σας σε σκοτεινά και αδιέξοδα μονοπάτια. Μην εμπιστεύεστε τους άλλους περισσότερο από εκείνους που αληθινά σας αγαπούν. Τους γονείς σας, την οικογένεια σας, τους δασκάλους σας, την Εκκλησία σας και όλους εμάς που χαιρόμαστε για την πρόοδο σας. ….Πρότυπο σας στον αγώνα αυτό να γίνουν οι Τρείς Ιεράρχες που σήμερα γιορτάζει η Εκκλησία μας και οι οποίοι θυσίασαν την ζωή τους για να αφήσουν σε όλους εμάς τον πλούτο του παραδείγματος τους και τις χρυσές παρακαταθήκες της ζωής τους», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, προσφέροντας σε όσα παιδιά και εκπαιδευτικούς επιθυμούσαν από μία Καινή Διαθήκη.