Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου, 2025

Επίθεση αυτοκτονίας

Τουλάχιστον 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν αστυνομικοί, στη βόρεια Βαγδάτη όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε ένα αυτοκίνητο που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά σε σημείο ελέγχου, ανακοίνωσε η αστυνομία και ιατρικές πηγές.
Συνολικά 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτή, σύμφωνα με τις πηγές αυτές, που έγινε σε σημείο ελέγχου στην περιοχή Καντμίγια, η οποία κατοικείται κυρίως από σιίτες.
Την ίδια ώρα, ο σιίτης πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ο διοικητής της έκτης μεραρχίας του ιρακινού στρατού, ο υποστράτηγος Νατζμ Αμπντάλα Σουντάνι, σκοτώθηκε χθες στο πεδίο της μάχης δυτικά της Βαγδάτης, από βομβαρδισμό, καθώς ο ιρακινός στρατός αγωνίζεται να κρατήσει τους σουνίτες τζιχαντιστές που έχουν προσεγγίσει τη Βαγδάτη μακριά από την ιρακινή πρωτεύουσα.
Ο υποστράτηγος Νατζμ Αμπντάλα Σουντάνι, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την υπεράσπιση μέρους της Βαγδάτης «πέθανε ως μάρτυρας στο πεδίο της μάχης καθώς πολεμούσε (…) τους τρομοκράτες», προστίθεται στην ανακοίνωση του σιίτη πρωθυπουργού.
Ο υποστράτηγος σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό στο Ιμπραχίμ μπεν Άλι, τοποθεσία που βρίσκεται στην περιοχή Αμπού Γράιμπ, περίπου 29 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης, δήλωσε παράλληλα ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού για θέματα ασφαλείας, στρατηγός Κάσιμ Άτα.
Ο στρατός προασπίζεται την περιοχή Ιμπραχίμ μπεν Άλι για μήνες λόγω της εγγύτητάς της με σιιτικές περιοχές της Βαγδάτης.
Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας πολεμούν με τους τζιχαντιστές από τον Ιανουάριο όταν ο έλεγχος της Φαλούτζα, η οποία βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης, περιήλθε στα χέρια των σουνιτών τζιχαντιστών, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (πρώην Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, πρώην ΙΚΙΛ).
Οι αρχές προσπαθούν να ανακαταλάβουν την πόλη αυτή, όπως και τομείς του Ραμάντι, το οποίο βρίσκεται 40 χιλιόμετρα δυτικότερα.
Την ίδια ώρα χθες αξιωματούχος των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας δήλωσε ότι ένα 12χρονο κορίτσι σκοτώθηκε χθες και 8 άνθρωποι τραυματίστηκαν από αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησαν οι ιρακινές δυνάμεις στην πόλη Τουζ Χουρμάτου της βόρειας επαρχίας Σαλαχεντίν και απηύθυνε προειδοποίηση μετά το περιστατικό αυτό προς την ιρακινή κυβέρνηση.
Ιρακινά μαχητικά αεροσκάφη έβαλαν στόχο «μια ομάδα κατοικημένων κτιρίων στην καρδιά της πόλης» Τουζ Χουρμάτου, η οποία βρίσκεται 170 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης,σκοτώνοντας το κορίτσι αυτό και τραυματίζοντας οκτώ ανθρώπους, διευκρίνισε ο Τζάμπαρ Γιάουαρ, γενικός γραμματέας των κουρδικών δυνάμεων πεσμεργκά.
Οι ιρακινές δυνάμεις πολεμούν τους σουνίτες τζιχαντιστές στην περιοχή, των οποίων ηγούνται οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα