Γράφαμε πριν από λίγες ημέρες για τα προβλήματα στο Βιοτεχνικό Πάρκο (“Χ.ν.”, 22-8-2019 “Προβλήματα που χρονίζουν”).
Επισημαίναμε την εγκατάλειψη, την έλλειψη καθαριότητας, τα θέματα συντήρησης στις κολόνες ηλεκτροφωτισμού κ.ά. Χθες συνεργεία του εργολάβου καθαριότητας που συνεργάζεται με τον Δήμο Χανίων έκαναν κλαδοκοπές, φρόντισαν το πράσινο και σάρωσαν κεντρικούς δρόμους.
Στους χώρους που έγιναν καθαρισμοί η εικόνα του ΒΙΟ.ΠΑ. βελτιώθηκε αισθητά. Ήταν κάτι που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Ας ελπίσουμε ότι η περιοχή δεν θα επιστρέψει στο καθεστώς της εγκατάλειψης κι ότι στο εξής η μέριμνα της Δημοτικής Αρχής για το ΒΙΟ.ΠΑ. θα είναι καθημερινή. Όπως οφείλει να είναι.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.