Το διάσημο σύνθημα των αυγών “Cadbury Creme Egg” είναι “πώς τρώτε τα δικά σας;” εσείς έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς ακριβώς γίνονται;
Τα κεράσματα σοκολάτας πουλάνε εκατομμύρια κάθε χρόνο την περίοδο του Πάσχα και τώρα για πρώτη φορά, το μυστικό για το πώς δημιουργούνται τα περίφημα αυγά μπορεί να αποκαλυφθεί.
Το εργοστάσιο στο Bourneville, Μπέρμιγχαμ, παράγει περίπου 1,5 εκατομμύρια από τα γλυκά κάθε μέρα σε μια επιχείρηση που ούτε ο Willy Wonka θα μπορούσε να ονειρευτεί.
Αυτές οι συναρπαστικές εικόνες αποκαλύπτουν την υψηλή τεχνολογική διαδικασία που ακολουθείται στην παραγωγή για το μισό δισεκατομμύριο σοκολατένιων αυγών που πωλούνται σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο.
Ωστόσο, η διαδικασία δεν είναι τόσο απλή όσο είναι μπορείτε να φανταστείτε σχετικά με το πάτημα δύο κουμπιών για το σχήμα του σοκολατένιου αυγού, μαζί και την έγχυση της “θεϊκής” κρέμας μέσα.
Ο Διευθυντής του Cadbury Tony Bilsborough εξήγησε: «Η διαδικασία του να καταστεί η σοκολάτα σοκολατένιο αυγό ήταν μια εφευρετική στιγμή και δεν γίνεται με τον τρόπο που γίνονται τα περισσότερα πασχαλινά αυγά.
Αντί αυτού το σύνολο των αυγών και το κρεμώδες εσωτερικό γίνονται ενώ είναι ακόμα σε υγρή μορφή.
Ο κ. Bilsborough πρόσθεσε: «Μια σταγόνα του υγρού σοκολάτας γάλακτος πηγαίνει σε ένα μισό σχήμα αυγού στο καλούπι που έχει πατηθεί. Λίγο πριν το τέλος, ένα ρομπότ πατάει τα αυγά και τα τοποθετεί σε δίσκους, στη συνέχεια, ένα άλλο μηχάνημα τυλίγει μηχανικά κάθε αυγό σε αλουμινόχαρτο».
Πηγή: www.dailymail.co.uk