Τα εστιατόρια και τα μπαρ στη Βρετανία που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα θα μπορούν να κερδίζουν πάνω από 5 δισεκατομμύρια στερλίνες περισσότερα κάθε χρόνο αν προσαρμόσουν τις ώρες λειτουργίας τους στις σύγχρονες καταναλωτικές τάσεις, σύμφωνα με μελέτη της τράπεζας Barclays.
Μπαρ και εστιατόρια που βρίσκονται σε πολύ κεντρικά σημεία δοκιμάζονται από το χαμηλό επίπεδο καταναλωτικών δαπανών και τον μεγάλο ανταγωνισμό, με δημοφιλείς αλυσίδες εστίασης και ιταλικά εστιατόρια να κλείνουν φέτος καταστήματά τους.
Υπηρεσίες παροχής φαγητού σε πακέτο που εξασφαλίζουν την πελατεία τους μέσω της ψηφιακής εφαρμογής App συναγωνίζονται παραδοσιακούς παίκτες και σύμφωνα με την έρευνα, τα παραδοσιακά εστιατόρια θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τέτοιες πλατφόρμες για να ενισχύσουν τα έσοδά τους με 24ωρη λειτουργία και διάθεση φαγητού σε πακέτο.
“Σήμερα, ο τομέας παροχής υπηρεσιών στην ψυχαγωγία και στον ελεύθερο χρόνο παρουσιάζει αρκετές προκλήσεις για τις επιχειρήσεις”, επισημαίνει ο Μάικ Σαούλ, επικεφαλής στο τμήμα Φιλοξενίας και Ελεύθερου Χρόνου της Barclays. “Οι επιχειρήσεις που δεν θα προσαρμοστούν σε αυτό τον νέο τύπο καταναλωτικής ζήτησης που αναπτύσσεται, κινδυνεύουν να μείνουν πίσω σε αυτό το πάντα ανταγωνιστικό περιβάλλον”.
Εστιατόρια, σημεία πωλήσεις φαγητού σε πακέτο, παμπ, μπαρ και λέσχες μπορούν να εσοδεύουν ετησίως άλλα 5,5 δισεκατ. στερλίνες προσαρμόζοντας τις ώρες λειτουργίας τους”, επισημαίνει η μελέτη της Barclays.