Ως μία από τις πιο καθοριστικές μάχες ενάντια στην πολιτική των μνημονίων χαρακτήρισαν το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο της 8ης Μαρτίου οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων των Χανίων ζητώντας την συμμετοχή σε αυτό κάθε εργαζόμενου, άνεργου και και γενικότερα όλης της κοινωνίας που εδώ και 7 χρόνια πλήττεται από την οικονομική πολιτική των τελευταίων κυβερνήσεων.
Παράλληλα, το πρωί της Παρασκευής για τον καλύτερο συντονισμό και την συσπείρωση της μετάβασης των αγροτών στην Αθήνα έγινε συνάντηση τους με το εργατικό Κέντρο Χανίων μαζί με το οποίο συμμετέχουν στην παγκρήτια συντονιστική επιτροπή των αγροτών.
Οπως είπε ο Γιώργος Χαλκιάς πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Καντάνου, Σελίνου την περασμένη Πέμπτη έγινε μία συνάντηση στην Αθήνα σε πανελλήνιο επίπεδο των μελών των συντονιστικών καθώς πάνω από 20 αγροτικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα έχουν δηλώσει συμμετοχή στο συλλαλητήριο.
Ο ίδιος εξήγησε πως «ταυτόχρονα μαζί με τα Εργατικά Κέντρα στα Χανιά αλλά και της υπόλοιπης Κρήτης που συμμετέχουν στην συντονιστική Επιτροπή των αγροτών σε παγκρήτιο επίπεδο, ζητάμε την συμμετοχή από όλους τους εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις απέναντι στα αντιπαραγωγικά μέτρα με τις βαριές εισπρακτικές δεσμεύσεις που έχουν αρχίσει ήδη και βγαίνουν κάθε μήνα».
Ο κ. Χαλκιάς τόνισε πως «αυτή τη στιγμή, πρέπει να αγωνιστούμε, να γίνουμε μία γροθιά και να εξαντλήσουμε κάθε μορφή αγώνα κατά των μέτρων αυτών ενάντια των συμφερόντων του ελληνικού λαού για να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε τη γη μας και να συντηρήσουμε τις επιχειρήσεις μας. Αυτή η μάχη πρέπει να δοθεί στις 8 Μαρτίου στην Αθήνα εκεί που ζουν χιλιάδες απελπισμένοι και μπορούν να έρθουν μαζί μας για να αποκτήσει ο αγώνας μας καθολικό νόημα και σημασία. Να εκθέσουμε τα αιτήματα μας και να μην υποχωρήσουμε μέχρι να αποσυρθούν αυτά τα μέτρα γιατί να αν ενωθούμε, αν επιμείνουμε, αν βάλουμε στόχο θα νικήσουμε και η νίκη αυτή των αγροτών θα είναι ολόκληρου του ελληνικού λαού».
Τέλος προσέθεσε ότι η αναχώρηση από την Κρήτη θα γίνει στις 7 Μαρτίου από τα λιμάνια του νησιού.
Από την πλευρά του ο Γιάννης Μανωλικάκης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων τόνισε και αυτός ότι ο αγώνας δεν είναι μονάχα των αγροτών: «Με τη συνάντηση αυτή συνεχίζουμε τον συντονισμό μας όπως κάναμε και την προηγούμενη Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου με την παγκρήτια συνάντηση που είχαμε με τους αγρότες και τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα της Κρήτης. Για να καλέσουμε και άλλους φορείς να συμμετέχουν μαζί μας στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα στις 8 του Μάρτη. Γιατί τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Δυστυχώς η Ελλάδα μας τώρα και 7 χρόνια συνέχεια βουλιάζει. Ο άνεργος, ο εργαζόμενος, ο αγρότης, ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, οι βιομηχανίες, οι συνταξιούχοι όλοι έχουν βουλιάξει. Πρέπει να παλέψουμε, πρέπει να αντισταθούμε και τώρα έχει έρθει η ώρα! Καλούμαι από εδώ τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους και όλη την κοινωνία που έχει πληγεί να συμπαρασταθεί και να ανεβεί πάνω στην Αθήνα στις 8 του Μάρτη σε αυτό το συλλαλητήριο».