Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024

«Εξ όνυχος τόν λέοντα»

Οι πολίτες δείχνουν απογοητευµένοι, διότι οι πολιτικοί δεν µπορούν να δώσουν λύσεις στα ζέοντα προβλήµατα του τόπου που είναι πάµπολλα στις συνθήκες που επικρατούν στην παρούσα περίοδο, δηλαδή γενικής σε θέµατα διαχείρισης κρίσεων.
Εφιάλτες έγιναν οι αντιξοότητες των δυσµενών συνθηκών που µας παρουσιάζονται. Τροµάζει ο κόσµος απ’ την ασυδοσία της ακρίβειας, τις δολοφονίες, τις απαγωγές, τις αυθαιρεσίες, τη φτωχοποίηση των νοικοκυριών, την κερδοσκοπία, την οπαδική βία, την αύξηση της παραβατικότητας της ενήλικης και µη νεολαίας και τις επιστηµονικές – κοινωνικές απόψεις διαφόρων για την ανατροπή του ρόλου του πατέρα και της µητέρας αναφορικά µε την ευδαιµονία των παιδιών.
Οι Έλληνες υπήκοοι δεν δίνουν πλέον δεκάρα, αν η διαφορά της Ν.∆. από τ’ άλλα κόµµατα είναι 18 ή 21 µονάδες, ούτε ποιος απ’ τους αρχηγούς των κοµµάτων της Βουλής είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, όταν το 51% των ερωτηθέντων σε δηµοσκοπήσεις πιστεύει ότι κανένα κόµµα δεν µπορεί ν’ αντιπολιτευθεί το 41% των εκλογών του Ιουνίου 2023.
Η έλλειψη άξιων και χαρισµατικών ηγετών δεν παρατηρείται µόνο στην Ελλάδα αλλά δυστυχώς και σ’ όλο τον κόσµο.
Στη χώρα µας έχει καταρρεύσει ο κορµός των “προοδευτικών δυνάµεων”. ∆εν υπάρχει αντιπολίτευση. Τα κεντροαριστερά σχήµατα συντηρούν καχυποψίες µεταξύ τους. ∆εν συνεργάζονται µε την αριστερά, που έχει πολυδιασπασθεί και δεν λέει ν’ ανεβάσει τα ποσοστά της. Η Ελλάδα βιώνει τη δουλική καραµανλική αντίληψη ότι «ανήκοµεν εις την ∆ύσιν».
Ο δηµόσιος πλούτος κατανέµεται ανισοµερώς. Το θέµα των µη κρατικών, µη “κερδοσκοπικών” πανεπιστηµίων κηλιδώνει τη δηµόσια Παιδεία. Το άρθρο 16 του Συντάγµατος παραβιάζεται και για το 21 παρ.1 ότι «η οικογένεια ως θεµέλιο της συντήρησης και παραγωγής έθνους καθώς και ο γάµος, η µητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του κράτους», κανενός το αφτί δεν ιδρώνει.
Ο ελληνικός πληθυσµός λιγοστεύει προϊόντος του χρόνου. Αντιµετωπίζουµε κατηγορίες απ’ την Ε.Ε. παραβίασης των ευρωπαϊκών θεσµών για τα Τέµπη, το ατύχηµα των θυµάτων της Πύλου, της καταστροφής της ∆αδιάς του Έβρου και των δασών της Εύβοιας και τις πληµµύρες της Θεσσαλίας, που έχουν αφήσει τραυµατικές εµπειρίες πίσω τους. Το ζήτηµα του γάµου των οµόφυλων ζευγαριών από απλό κατάντησε εθνικό. Επηρέασε ακόµα και την Ελληνορθόδοξη αντίληψη, όταν οι Μητροπολίτες οµιλούν «περί αγάπης» και γίνονται διάλογοι, πλέον, όχι επί της ουσίας αλλά «περί άλλων», αν π.χ. είναι «έντιµη η αποχή» των υπουργών από την ψήφιση των κυβερνητικών νοµοσχεδίων.
Συµπεράσµατα συνάγονται απ’ τα σηµαντικά γεγονότα, αλλά και “εξ όνυχος τόν λέοντα” απ’ τις λεπτοµέρειες.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα