Ακόμα ένα βήμα για την αποκατάσταση του ιστορικού κτηρίου στο Μετόχι Ησυχάκη στον Αλικιανό γίνεται αυτές τις ημέρες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες των “Χανιώτικων νέων”, από τον Δήμο Πλατανιά αναμένεται τις επόμενες ημέρες να παραληφθούν εγκεκριμένες δύο μελέτες, η αρχιτεκτονική μελέτη ανακατασκευής και η ειδική μελέτη που αφορά στην αποκατάσταση του δαπέδου και της οροφής και στην συνέχεια ο Δήμος θα προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να ληφθεί και η πολεοδομική άδεια για να μπορέσει να συνεχίσει με τη δημοπράτηση του έργου αποκατάστασης.
Υπενθυμίζεται ότι στο Μετόχι Ησυχάκη θα διαμορφωθεί χώρος για δράσεις πολιτισμού και εκπαίδευσης.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.