Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην πιστεύει ότι όποιος γίνεται Ευρωβουλευτής βλέπει την παραμονή του εκεί ως κάτι, που εκ προοιμίου θα του εξασφαλίσει ευμάρεια δική του και της οικογένειας του.
Οι ευκαιρίες, τα προνόμια και η αναγνωρισιμότητα προσφέρονται απλόχερα, μέχρι που ο παραλογισμός να τον οδηγήσει στην παρανομία, οπότε ανάλογα με την ακεραιότητα του χαρακτήρα του παραστρατήσει, πατήσει την “πεπονόφλουδα” του χρηματισμού και ανατραπούν τα πάντα!
Πάντοτε ερχόμαστε δεύτεροι και καταϊδρωμένοι στην ενημέρωση. Δωροδοκεί η Siemens, το μαθαίνουμε από τους Γερμανούς. Χαρτζιλικώνει η Novartis, μας το λένε οι Αμερικανοί. Δουλεύει το Predator για να παρακολουθούνται πολιτικοί και δημοσιογράφοι, ενημερωνόμαστε απ’ το Ευρωκοινοβούλιο. Τα “τσεπώνει” η ευρωβουλευτής κα Καϊλή, το πληροφορούμεθα απ’ τους απογόνους του Ηρακλή Πουαρό, τους Βέλγους. Και μένουμε ενεοί, εμβρόντητοι, βλέποντας προϊούσας της έρευνας ότι είναι πολλοί εκείνοι που «λαδώνονται».
Το φαιδρόν του σκανδάλου Qatar Gate είναι ότι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ «τσακώνονται» τίνος είναι «παιδί» η κα Καϊλή. Η Ν.Δ. δεν ομιλεί, ενώ το ΠΑΣΟΚ την αποκαλεί «Δούρειο ίππο», προϊόν του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος, ο οποίος ανακαλύφθηκε, όταν «γκρεμίστηκαν» τα τείχη της Ευρωβουλής και μπήκε μέσα. Δύσκολο ν’ ανακαλυφθεί πριν την «άλωση».
Τώρα δίδεται η ευκαιρία στους ψηφοφόρους να καταλάβουν ότι οι πολιτικοί που διαλέγουν, δεν είναι «άγγελοι». Παλαιότερα ο υποψήφιος ήταν αναγνωρίσιμος, ήταν κάποιος με γνώσεις, ικανότητες και ηθικός. Στις μέρες μας τα κριτήρια έχουν διαφοροποιηθεί. Αναδεικνύονται όσοι διαθέτουν στήριξη από συμφέροντα και εξωτερική εμφάνιση, παραμερίζοντας τους πραγματικούς πολιτικούς. Επιβάλλονται στους ψηφοφόρους και φυσικά δεν εξυπηρετούν τον λαό, αλλά τα κέρδη των «μάνατζερ» τους πρωτίστως και παράλληλα τα ίδια οφέλη.
Στη χώρα μας η ανομία των εκλεγμένων καλύπτεται από ασυλία που δύσκολα αίρεται. Στο Βέλγιο δεν αστειεύονται. Η κα Καϊλή κατηγορείται για συμμετοχή με άλλους τρεις, που φέρονται να είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Το δυστύχημα για την Ελληνίδα ευρωβουλευτή είναι ότι ελέγχεται εκτός Ελλάδος. Έχει δύο σκέλη, το ποινικό και το οικονομικό. Η διαδικασία δεν είναι χρονοβόρα. Αρχίζει γρήγορα και τελειώνει σε 10 ημέρες, η δε απόφαση ανακοινώνεται το βραδύτερο σε 30 ημέρες.
Παρά την έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας περί καταπατήσεως απ’ το Κατάρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια των έργων διεξαγωγής του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου (συνέβησαν 6.500 θάνατοι εργαζομένων) τίποτα δεν έγινε.
Η κα Καϊλή ήταν το «πασπαρτού» για ν’ ανοίξουν οι πόρτες, να υμνηθεί το Κατάρ. Το Ευρωκοινοβούλιο για πρώτη φορά από ιδρύσεως ζει αυτή την κραυγαλέα διαφθορά.