Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Φίλτρα για ρύπους

Κύριε διευθυντά,
διά µέσου της εγκρίτου εφηµερίδας ‘‘Χανιώτικα νέα’’, που πολλάκις ανέδειξε την εφεύρεσή µου, που αφορά το φίλτρο µου, προστασίας του περιβάλλοντος, µε την συγκράτηση των τοξικών αέριων ρύπων, θέλω να ενηµερώσω ειδικά τους φορείς κυβερνητικούς και µη και γενικά τη ∆ιεθνή Κοινότητα, ότι πρέπει να ενεργοποιηθούν και να λάβουν όλα τα απαραίτητα µέτρα να σταµατήσουν τις εκποµπές αερίων τοξικών ρύπων. Οι αέριοι ρύποι τοξικοί και µη, δεν παράγονται µόνο από το λιγνίτη µαζούτ και πετρέλαιο και παράγωγά του, που καλώς, σ’ αυτό τον τοµέα προχωράει η ∆ιεθνής κοινότητα, να αντικατασταθεί η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιµες πηγές ενέργειας (φωτοβολταϊκά, ανεµογεννήτριες κ.λπ).
Εκατοµµύρια επιχειρήσεις µικρές και µεγάλες, ειδικά της εστίασης που χρησιµοποιούν για καύσιµη ύλη ξύλα – κάρβουνα, πυρινόξυλα, πέλετ κ.λπ., αποβάλλουν πολλαπλάσιους ρύπους, µπορεί λιγότερο τοξικούς, όµως κυριαρχεί σ’ όλες το διοξείδιο του άνθρακα (Co2) το οποίο αποτελεί το χειρότερο αέριο που καταλαµβάνει την στρατόσφαιρα, η οποία εξαιτίας του, αδυνατεί να µας προστατεύει, µε συνέπεια να δηµιουργούνται κλιµατικές αλλαγές µε τα γνωστά επακόλουθα.
Υπάρχει τρόπος αντιµετώπισης; Φυσικά, για όλα ο άνθρωπος, µπορεί να βρει λύσεις! Σήµερα, υπάρχουν φίλτρα που αποδεδειγµένα µπορούν να συγκρατούν τους αέριους ρύπους που αποβάλλονται (µονοξείδιο (Co), διοξείδιο (Co2), διοξείδιο του Θείου (So2), αιθάλη κ.λπ).
Όµως δεν είναι υποχρεωτική η τοποθέτησή τους. Τοποθετούν µόνο αυτοί που βρίσκονται µε γειτνιάζοντες κατοικίες και αναγκαστικά για να µην οχλούνται οι γείτονες τοποθετούν φίλτρα. Η ατµόσφαιρα και στρατόσφαιρα που είναι επιφορτισµένες να προστατεύουν τον πλανήτη. Φυσικά, παραπονούνται – οχλούνται. ∆εν έχουν άλλο τρόπο να παραπονεθούν, γι’ αυτό και στέλνουν µηνύµατα υπό τύπων ακραίων κλιµατικών φαινοµένων.
Στην πορεία µου σαν υγειονοµικός πάντα και στα καθήκοντά µου, προβληµατίστηκα αφού πολλές φορές επισκεπτόµουνα επιχειρήσεις που στη λειτουργία τους παρήγαγαν αυτούς τους αέριους ρύπους. Έτσι, επινόησα και ύστερα από το έτος 1985 και για αρκετά χρόνια κατασκεύασα φίλτρα για την συγκράτηση των αερίων ρύπων. Για την κατασκευή του πρώτου φίλτρου, ο ΕΟΜΕΧ µε επιδότησε µε ένα ποσόν που κάλυψε το 50% του κόστους του. Έλαβα σταδιακά τέσσερα (4) διπλώµατα ευρεσιτεχνίας από τον Οργανισµό Βιοµηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ). Όλα αφορούσαν ουσιαστικά το ίδιο φίλτρο, µε τροποποιήσεις και βελτιώσεις σχετικά µε την αντοχή, αλλά και την απόδοση συγκράτησης των ρύπων.
Σήµερα, το τελευταίο δίπλωµα το έλαβα το 2021 και ισχύει µέχρι το 2041, φυσικά αφού καταβάλλονται τα τέλη κατοχύρωσης.
Το σηµερινό φίλτρο είναι φθηνό, έχει διάρκεια ζωής µπορεί και ισόβια. ∆εν καθαρίζεται γιατί είναι αυτοκαθαριζόµενο, η απόδοσή του, στην συγκράτηση των αερίων ρύπων δεν µειώνεται µε την πάροδο του χρόνου. Ελέγχεται από τον χώρο εργασίας της επιχείρησης, µε ειδικό µηχανισµό η λειτουργία του.
∆ΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ επισκεψιµότητα σε όση απόσταση (όροφο) και αν βρίσκεται.
Περισσότερες πληροφορίες στο Google Φίλτρο ∆ΑΚ. Gr
Ύστερα από την επιτυχή αυτή εξέλιξη που διαπίστωσαν οι επαγγελµατίες της εστίασης, σήµερα συνεχίζονται να τοποθετούνται αφού γνωρίζουν έµπρακτα, ότι πράγµατι τους λύνει το πρόβληµα.
Οι αρµόδιες υπηρεσιες του κράτους είναι παντελώς απούσες. Αν και έχουν ενηµερωθεί άµεσα τα Υπουργεία Κλιµατικής Κρίσης – Ενέργειας και Περιβάλλοντος και προσωπικά οι Υπουργοί και µε την αξιολόγηση του Πολυτεχνείου, που βεβαιώνει την συγκράτηση των αερίων ρύπων στο 100%.
∆εν απάντησαν καν, ούτε υπήρξε κάποιο ενδιαφέρον.
∆εν ζητούσα από το κράτος οικονοµική ενίσχυση, ούτε τεχνική, ούτε να δεχθούν αξιολογήσεις, ούτε να προβούν σε αξιολόγηση. Επειδή θα εθεωρείτο παρέµβαση στη λειτουργία της Αγοράς και µπορεί και των κοινοτικών ευρωπαϊκών νόµων.
ΖΗΤΟΥΣΑ ΝΑ ΑΝΑ∆ΕΙΧΘΕΙ δια µέσου των ευρωπαϊκών αρµοδίων υπηρεσιών. Ότι υπάρχουν φίλτρα, που µπορούν να συγκρατήσουν τους αέριους ρύπους. Οι αποφάσεις εξάλλου οι περισσότερες παίρνονται από τους θεσµούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για την προστασία του Περιβάλλοντος, που αφορά όλο τον Πλανήτη.
Γνωστοποιώ ακόµα µε το παρόν ένα σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβληµα, που δίνω λύση. ∆εν απαιτώ τίποτε και ούτε προβαίνω σε απόκτηση διπλώµατος ευρεσιτεχνίας. Για τη συλλογή του ελαιόκαρπου χρησιµοποιούνται (δίχτυα) πλαστικά. Μετά από κάποιο χρόνο, υφίστανται φθορά και αποσύρονται. Αρκετοί τα καίνε, άλλοι τα πετούν σε χαράδρες, ρυάκια κ.λπ. Πρόκειται για εκατοµµύρια τ.µ. Με καύση, αποβάλλονται πολύ καυστικοί και ρυπογόνοι αέριοι ρύποι. Με το πέταγµα στην ύπαιθρο, µε τον ήλιο θρυµµατίζονται και παρασύρονται σε ποταµούς, λίµνες ακόµα και θάλασσες. Η λύση που προτείνω και την έχω δοκιµάσει, είναι όλα τα ευθαρµένα (µε τρύπες) δίχτυα, να συλλέγονται και µπορούν να χρησιµοποιηθούν για µόνωση σε ταράτσες τσιµεντοτοιχία, τσιµεντόδροµους.
Στην ταράτσα µε ινορυτινούχο τσιµέντο και πλαστικό µονωτικό επιτυγχάνεται υδροµόνωση – θερµοµόνωση διαρκείας. Σε αγροτικούς δρόµους, µε επιστρώσεις τσιµέντου µε την τοποθέτηση διχτυών επιτυγχάνει αντοχή του δρόµου, πολύχρονη (δεν δηµιουργούνται ρωγµές). Έχει ήδη δοκιµασθεί όπως και στις ταράτσες και όντως η κατασκευή αυτή δίνει τσιµεντόδροµους µε πολύχρονες αντοχές.
Υπάρχει λοιπόν προστασία του περιβάλλοντος και δωρεάν υλικό για τις χρήσεις αυτές.
Ανακοινώνω ακόµα µε πειραµατισµό για την προστασία του ελαιόκαρπου από την προσβολή από ∆άκο, την ΝΑΥΘΑΛΙΝΗ!!
Χρησιµοποίησα σε µικρό ελαιώνα δύο στρεµµάτων και τοποθέτησα σε κάθε ελαιόδεντρο µία µικρή ποσότητα ναφθαλίνης. Η προσβολή από το δάκο ήταν µηδενική. Ενώ σε όµορο γειτονικό ελαιώνα η προσβολή ήταν καταστροφική. Η καταπολέµηση του δάκου σήµερα ουσιαστικά, γίνεται µε δραστικές ουσίες που διαβρέχονται οι ελαιώνες και συγκεκριµένα ο καρπός, για την εξόντωση της προνύµφης που εκκολάπτεται στον καρπό, που εκτός της καταστροφής του καρπού δηµιουργεί και τοξικότητα στο λάδι. Επίσης διαταράσσει την οικολογική ισορροπία αφού ορισµένα είδη, έντοµα, σαύρες, σαλιγκάρια κ.λπ. απαραίτητα καταστρέφονται.
Η Χλωρίδα και Πανίδα κάθε µέρα και υποβαθµίζεται. Πολλά είδη του ζωικού βασιλείου έχουν εξαφανισθεί. Επίσης και αρκετά φυτά, επίσης εξαφανίσθηκαν. Όλα αυτά, γιατί ο άνθρωπος ασύστολα και µε µοναδικό κριτήριο το κέρδος, παραβίασε τους φυσικούς νόµους! Που η φύση τους έχει ανάγκη για να πορεύεται ΟΜΑΛΑ.

∆ηµήτρης Αντ. Κωνσταντουδάκης,
εφευρέτης, ερευνητής και καινοτόµος


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα