Μουγκές εκλογές δεν υπάρχουν. Όλο και κάτι θα πουν, κάτι θα ψιθυρίσουν.
Από τη στιγµή που βγήκε το exit poll είχαµε την πιο αυθεντική δηµοσκόπηση – την κάλπη.
Πρέπει λοιπόν να βγουν κάποια πολιτικά συµπεράσµατα.
Η Ν∆ παραµένει πρώτο κόµµα, εισπράττει καταφανώς µια δυσαρέσκεια, αλλά φαίνεται ότι οι ψηφοφόροι της προτίµησαν την παραλία αντί να πάνε να ψηφίσουν, γιατί οι πολιτικοί συσχετισµοί δεν άλλαξαν µε το αποτέλεσµα των Ευρωεκλογών.
Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού κ. Κυρ. Μητσοτάκη σίγουρα έχουν να εισηγηθούν πολλά για το τι έφταιξε και το κυβερνών κόµµα έχασε πάνω από 10 µονάδες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη κατάφερε να κρατηθεί στη 2η θέση.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ “έγραψε” πολλά χιλιόµετρα στον προεκλογικό αγώνα, έφερε µια ανακατωσούρα στο πολιτικό σκηνικό και κράτησε τη δεύτερη θέση.
Στο ΠΑΣΟΚ έχουν πολλά πράγµατα να συζητήσουν για την επόµενη µέρα.
Μια συζήτηση που σίγουρα θ’ ανοίξει είναι για σύγκλιση των δυνάµεων της ευρύτερης κεντροαριστεράς.
Ήδη οι παραπολιτικές στήλες των εφηµερίδων είναι γεµάτες σενάρια.
Το χαρακτηριστικότερο όµως στιγµιότυπο των Eυρωεκλογών ήταν η µάχη στήθος µε στήθος που έδωσαν η “Ελληνική λύση” και το Κ.Κ.Ε.
Κατά συνέπεια το ενδιαφέρον για την Ευρώπη µετατοπίστηκε στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.