Σε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων
για τις εκλογές της 26ης Μαίου. Ένα μεγάλο μέρος του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί (εκλογικοί σάκοι, έντυπα κα.) έχει ήδη φτάσει, ενώ έχουν ενημερωθεί και όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι για τα εκλογικά τμήματα που θα αναλάβουν. Χαρακτηριστικό των εκλογών ότι επειδή τα εκλογικά τμήματα θα φτάσουν τα 615 στα Χανιά λόγω των διπλών εκλογών προβλέπεται εκλογικοί αντιπρόσωποι να είναι και δικαστικοί υπάλληλοι και στελέχη της Περιφέρειας.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.