Μερακλίδικοι μεζέδες, street food και δημιουργική κουζίνα στο σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής.
Η γαστρονομική σκηνή της Κωνσταντινούπολης έχει επιρροές από διάφορες επαρχίες της Τουρκίας, αλλά και από τις γειτονικές της χώρες. Στις παραθαλάσσιες περιοχές που βρέχονται από το Αιγαίο μην περιμένετε να σας σερβίρουν κεμπάπ, αλλά μεζέδες, ψάρια και πιάτα μαγειρεμένα με εποχικές πρώτες ύλες και ελαιόλαδο. Το καλοκαίρι θα απολαύσετε φρέσκες ντομάτες και πιπεριές, μυρωδικά και χόρτα, όπως σπαράγγια της θάλασσας και αντράκλες, τα οποία θα βρείτε και στις λαϊκές αγορές μαζί με κεράσια, βερίκοκα, καρπούζια και σύκα.
Οι διαφορετικές κουζίνες που συναντά κανείς στα εστιατόρια της Πόλης αντανακλούν τις πληθυσμιακές μετακινήσεις και αποτελούν έναν εξαιρετικό τρόπο να κατανοήσετε την πολιτιστική πολυμορφία της. Όπως λέγεται, τρώγοντας μπορείτε να γυρίσετε σχεδόν όλη την Τουρκία, χωρίς να φύγετε από την Κωνσταντινούπολη.
Πηγή: Καθημερινή