Η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2016, στο Παρίσι, καθώς και η εκδήλωση γευσιγνωσίας κρητικών εδεσμάτων, στέφθηκαν με επιτυχία σύμφωνα με το Επιμελητήριο.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο διάσημος Ελληνογάλλος σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης και η ομάδα του δημιούργησαν μεζέδες από κρητικά αλλαντικά, τυριά, ελαιόλαδο και παξιμάδια, προσφορά κρητικών επιχειρήσεων-μελών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, οι οποίοι συνοδεύτηκαν από κρασιά των μελών του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης και προσφέρθηκαν σε περισσότερους από 500 επισκέπτες.
«Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις στον κλάδο τροφίμων-ποτών παγκοσμίως και η συμμετοχή μας σε αυτή δημιουργεί εξαιρετικές προοπτικές για τα κρητικά προϊόντα», ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Μανώλης Αλιφιεράκης, ενθαρρύνοντας και άλλες επιχειρήσεις να συμμετέχουν σε μεγάλες διοργανώσεις για να γνωρίσουν τις τάσεις της διεθνούς αγοράς και να διευρύνουν το πελατολόγιό τους.
Όπως τονίζει το Επιμελητήριο Ηρακλείου, μέλος του Enterprise Europe Network, στηρίζει τη συμμετοχή των επιχειρήσεων-μελών του σε αξιόλογες εκθέσεις, ενισχύοντας την προσπάθεια εξωστρέφειάς τους και εργάζεται, μεταξύ άλλων, για τη σύνδεση προσφοράς και ζήτησης προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.