Κάλεσμα συμμετοχής στην Γενική Συνέλευση του ΣΥΝΚΑ την Κυριακή, απευθύνουν με ανακοίνωσή τους παλαιά ιδρυτικά μέλη του Συνεταιρισμού.
Όπως αναφέρουν, η επαναληπτική Γενική Συνέλευση θα γίνει στις 10 π.μ. της Κυριακής στα γραφεία του Συνεταιρισμού στην Αγυιά, «με σκοπό τον μετασχηματισμό του σε Ανώνυμη Εταιρεία».
Τα ιδρυτικά μέλη αναφέρουν: «Επειδή δεν έχουμε καμία ενημέρωση, αν και ζητήθηκε, για τα τεκταινόμενα: Άγνοια καταστατικού Α.Ε., τρόπος εκλογής Δ.Σ., αριθμός μελών Δ.Σ., διανομή των ονομαστικών μετοχών που προκύπτουν, κλπ. Σας παρακαλούμε, προσπαθήστε να ενημερωθείτε, και λάβετε ενεργά και μαζικά στις διαδικασίες της συνέλευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί, με όσα παρόντα μέλη.
Είναι λοιπόν ευκαιρία, να μάθουμε όλοι, τί πρόκειται να συμβεί στον συνεταιρισμό μας, με τα νέα δεδομένα.
Αναμένουμε δε και τους φορείς των Χανίων: επιμελητήρια, συνδικάτα, πολιτικούς φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση, κλπ να πάρουν θέση».
Η προθεσμία για συμμετοχή των μετόχων στη συνέλευση είναι μέχρι αύριο το πρωί στις 10. Αιτήσεις στα καταστήματα του ΣΥΝΚΑ και στα γραφεία της Αγιάς. Μετά τις 10 το πρωί οι αιτήσεις δεν θα γίνονται δεκτές.
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΝΚΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 13/2 Η’ ΚΥΡΙΑΚΗ 20/2 , 10:00
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ
Αξιότιμοι κύριοι μέτοχοι του Συνεταιρισμού Καταναλωτών ΣΥΝΚΑ ΧΑΝΙΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΜΕΤΟΧΕ ! Το μέλλον του Συνεταιρισμού είναι στα χέρια σου.
Μπορείς να τυπώσεις τα παρακάτω αίτηση, να τη συμπληρώσεις άμεσα, και να τη παραδώσεις με υπογραφή στο κ. διευθυντή οποιουδήποτε καταστήματος σουπερ μαρκετ ΣΥΝΚΑ, σε όλη την Ελλάδα.
Και να έχεις σκοπό να πας με φυσική παρουσία στα γραφεία του συνεταιρισμού που θα γίνει η γενική συνέλευση, πάλι απαιτείται να συμπληρώσεις τη παρακάτω αίτηση μέρες νωρίτερα από τη συνέλευση, γιατί αν λόγω πανδημίας απαγορευτεί η φυσική σου παρουσία, δεν θα μπορείς να ψηφίσεις ηλεκτρονικά αν δεν έχεις κάνει την παρακάτω αίτηση νωρίτερα. τουλάχιστον 2 ημέρες νωρίτερα, έως το πρωί στις 10 της Παρασκευής.
Καλείσαι λοιπόν κ. Μέτοχε του Συνεταιρισμού ΣΥΝΚΑ , να ψηφίσεις στη Γενική Συνέλευση την απόσχιση κλάδου των σούπερ μάρκετ του συνεταιρισμού, σε νέα ανώνυμη εταιρεία, όπου μεταβιβάζονται τα περιουσιακά στοιχεία, όλα τα καταστήματα, λογιστήρια, αποθήκες, μεταφορικά, και γενικά όλα γύρω από τη λειτουργία των καταστημάτων.
Στο συνεταιρισμό παραμένουν κάποιες θεωρητικές υπηρεσίες που νομίζω ότι ο συνεταιρισμός δεν είχε ασχοληθεί ποτέ.
Ο κύριος σκοπός του συνεταιρισμού ήταν η δημιουργία ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, για να ψωνίζει φτηνά ο καταναλωτής.
Ο κύριος σκοπός του συνεταιρισμού με σχέδιο πράξης διάσπασης που συνέταξε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού, μεταβιβάζει όλα τα σουπερ μάρκετ, μαζί με όλα τα σχετικά με τη λειτουργία των, δηλαδή μεταβιβάζει τα περιουσιακά στοιχεία, το σήμα , τα καταστήματα, τις αποθήκες ,τα γραφεία, τα μεταφορικά και ότι έχει σχέση με αυτά.
Στο συνεταιρισμό παραμένουν οι λειτουργίες που υπήρχαν στο καταστατικό αλλά ποτέ δεν λειτούργησαν, όπως η πραγματοποίηση εκδρομών, συνεστιάσεων , επισκευές ακινήτων, κ.λ.π.
Αναλυτική ενημέρωση μπορείτε να δείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΣΥΝΚΑ, και στη στήλη (λίγα λόγια για μας) και επιλέγεις (τα νέα μας). Η διεύθυνση είναι https://www.synka-sm.gr/innews/
Με εκτίμηση
Μανώλης Λουτσέτης
ΧΑΝΙΑ, 10-2-2022
Παλαιό μέλος του Συνεταιρισμού ΣΥΝΚΑ
5.600 μέτοχοι και σας χορευει ενας! Τωρα θα γινει Μασούτης. Καληνυχτα σας.
Επειδή είστε χωρίς στοιχεία, σας παρακαλώ αν έχετε κάποια ενημέρωση για αυτό που λέτε στείλτε μου μήνυμα. Είναι πολύ σοβαρό επειδή μου έστειλαν εξώδικο. Σε ευχαριστώ προκαταβολικά.
Νομίζω τα πράγματα ειναι απλά, αρκεί να απαντηθεί τεκμηριωμένα το παρακάτω ερώτημα:
Ποια ήταν η (προσωπική και οικογενειακή) περιουσία (καταθέσεις, επιχειρήσεις, ακίνητα κλπ) την ημερομηνία που ο κ Αλεξάκης έγινε για πρώτη φορά πρόεδρος του (τοτε ΙΝΚΑ) και ποιά ειναι σήμερα;
Για την απάντηση αυτού του ερωτήματος αρκεί μια απλή αναζήτηση στο Κτηματολόγιο (/υποθηκοφυλακεία) στην ΑΑΔΕ καθώς και στο internet (εξοχώριες εταιρίες).
Κατόπιν ειναι εύκολο να υπολογισθούν οι νομιμες απολαβές του απο το συνεταιρισμό όλα αυτά τα χρόνια και να ερευνηθούν οι όποιες διαφορές.
Προτείθεται κάποιος Συνέταιρος να το πραξει;
Μάρκος Δασκαλάκης
Ως υπεράκτια εξωχώρια εταιρεία σύμφωνα με τον επίσημο ορισμό που δίνεται από την ελληνική νομοθεσία νόμος 3091/ 2002 και ΠΟΛ 1041/5.3.2003 είναι η εταιρεία εκείνη, που έχει την έδρα της σε Χώρα αλλοδαπή και με βάση τη νομοθεσία της οποίας δραστηριοποιείται αποκλειστικά σε άλλες χώρες και απολαμβάνει ιδιαίτερα ευνοϊκής φορολογικής μεταχείρισης.
Τα συστατικά μέρη της λέξης υπεράκτιος είναι υπέρ και άκτιος, που σημαίνει μακριά από την ακτή (off=μακριά,shore=ακτή). Η λέξη χρησιμοποιείται για να δείξουμε ότι κάτι κινείται, κατευθύνεται ή βρίσκεται μακριά από την ακτή. Στα οικονομικά όμως χρησιμοποιείται για το χαρακτηρισμό μιας εταιρείας ή Τράπεζας που λειτουργεί η έχει τη βάση της σε μία χώρα του εξωτερικού, όπου το φορολογικό σύστημα είναι πιο ευνοϊκό από αυτό που επικρατεί στη Χώρα προέλευσης .Συνεπώς offshore εταιρεία θεωρείται αυτή η οποία έχει τη βάση της σε κάποια χώρα του εξωτερικού προκειμένου να επωφεληθεί από τους κανόνες φορολογίας της ξένης χώρας και να ελαχιστοποιήσει το κόστος της από φόρους. Οι εταιρείες αυτές χαρακτηρίζονται από την πλήρη μυστικότητα και χρησιμοποιούνται κυρίως από οργανισμούς ή και από ιδιώτες που επιθυμούν να αποκρύψουν την ταυτότητά τους (Νεράτζη,2018).
α.) Πλεονεκτήματα των offshore εταιρειών
Βασικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα των υπεράκτιων εταιρειών κρίνεται
1)Η ταχύτητα και η απλότητα των διαδικασιών σύστασης τέτοιων εταιρειών Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα μία offshore εταιρεία μπορεί να συσταθεί μέσα σε μία μόνο μέρα. Το κόστος σύστασης και λειτουργίας αυτών των εταιρειών είναι αρκετά χαμηλό και μάλιστα ενδεικτικά αναφέρεται ότι στις ΗΠΑ το κόστος αυτό ξεκινάει από τα 800 δολάρια.
2)Η ανωνυμία του μετόχου
3)Άλλα οικονομικά κίνητρα όπως η αποφυγή πληρωμής φόρων, αποφυγή του πόθεν έσχες και η αποφυγή πληρωμής φόρων κληρονομιάς και μεταβίβασης ακινήτου.
4) Αδυναμία του κράτους ή οποιουδήποτε οργανισμού να προβεί σε κατασχέσεις για χρέη.
5)Προστασία του ιδιοκτήτη που προσωπική ευθύνη δεδομένου ότι όλες οι πράξεις σύμβαση συμβόλαια και άλλες δραστηριότητες γίνονται εξ ονόματος της εταιρείας.
6)Απόλυτη κάλυψη των δραστηριοτήτων και των περιουσιακών στοιχείων του πραγματικού ιδιοκτήτη
7) Μείωση της φορολογίας
8) Μεγαλύτερη ευελιξία επειδή οι διάφορες δραστηριότητες γίνονται μέσα μέσω της υπεράκτιας εταιρείας παρά από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο ως φυσικό πρόσωπο.
9)Πλήρης ανωνυμία και προστασία έναντι τρίτων
10) Αυξημένη οικονομική απομόνωση σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον ανταλλαγής πληροφοριών
11) Εύκολη και ανώνυμη μεταφορά όλων σχεδόν των περιουσιακών στοιχείων.
12) Μείωση Οικονομικών και πολιτικών κινδύνων.
β.) Οι κύριες μορφές των υπεράκτιων εταιρειών είναι
1)Εταιρείες χαρτοφυλακίου ή συμμετοχών (holding companies)
2) Εταιρείες παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών
3) Εταιρείες παροχής διοικητικών υπηρεσιών (administration companies)
4) Εταιρείες αδειών- δικαιωμάτων( Licensing companies)
5) Εμπορικές εταιρείες (trading companies)
6) Ναυτιλιακές εταιρείες (shipping companies)
7) Εμπιστεύματα( trusts) εταιρείες Επενδύσεων (investment companies)
8) Τραπεζικές εταιρείες (banking companies)
9) Εταιρείες αντιπροσώπευσης (nominee companies)
10) Εταιρείες Ασφαλίσεων -ακίνητα (Real Estate)
11) Η αεροπλοΐα με την καταχώρηση αεροσκαφών ιδιωτικών αεροσκαφών ελικοπτέρων
12 Το ηλεκτρονικό εμπόριο
13) Ο τζόγος
Οι εξωχώριες εταιρείες εξαιτίας των πλεονεκτημάτων που παρέχουν στον ιδρυτή τους όπως λ. χ. η απουσία περιουσιακού ελέγχου πόθεν έσχες, η τήρηση ανωνυμίας ως προς τα πρόσωπα των πραγματικών δικαιούχων, η ευκολία ίδρυσης, η απουσία αυστηρών εταιρικών και εν γένει εποπτικών ρυθμίσεων, έχουν αναδειχθεί σε ένα ιδιαίτερα ελκυστικό εργαλείο για τη διενέργεια παράνομων και εγκληματικών δράσεων. Παρόλα αυτά η διασύνδεσή τους με τη διαδικασία ξεπλύματος την απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων ή τη φοροαποφυγή από επαχθείς φορολογικές επιβαρύνσεις αποκαλύπτει ένα μέρος μόνο της αλήθειας και αυτό γιατί τα πλεονεκτήματα ιδίως εκείνο της μηδενικής χαμηλής φορολόγησης υπηρετούν και ενισχύουν την κερδοφορία του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού και χρηματοοικονομικού κεφαλαίου.
Συγκεκριμένα τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχουν οι εταιρείες αυτές φαίνεται να αγγίζουν το 1/3 περίπου του συνολικού παγκόσμιου ενεργητικού ενώ μέσα από υπεράκτιες εταιρείες κινείται το 50% του παγκόσμιου εμπορίου.
Πάνω από το 50% των τραπεζικών στοιχείων ενεργητικού και το ένα τρίτο των άμεσων ξένων Επενδύσεων από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες δρομολογείται μέσα από υπεράκτιες δικαιοδοσίες. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμούσε το 2010 ότι η συνολική αξία των στοιχείων ενεργητικού μόνο των μικρών νησιωτικών χρηματοπιστωτικών κέντρων ανέρχονταν συνολικά στα 18 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις το ποσό αυτό ανέρχεται στα 21 έως και 32 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Η εκρηκτική αύξηση των υπεράκτιων οικονομικών κέντρων (Offshore Financial Centers), κυρίως μετά τη δεκαετία του 1960 και η εν γένει παγκοσμιοποίηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών επιτείνουν τον ανταγωνισμό των εννόμων τάξεων και την εμπορευματοποίηση της εθνικής κυριαρχίας και έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην αδιαφάνεια των αγορών με αποτέλεσμα την επιτάχυνση και μεταφορά των οικονομικών κρίσεων στις κοινωνικά ασθενέστερες τάξεις, καθώς και τη σταδιακή διάβρωση της φορολογικής βάσης των οικονομικά ανεπτυγμένων χωρών .
Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι δεν μπορείς να βρεις τίποτα