Αναγνώστης μας που κατοικεί στα σύνορα Χανίων – Ρεθύμνου έθεσε το ερώτημα με μήνυμά του στα “Χ.ν.” αν μπορεί να μεταβεί σε διπλανό χωριό, που υπάγεται στο νομό Ρεθύμνου και διαθέτει σούπερ μάρκετ.
Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις το πρόστιμο για όσους μετακινούνται εκτός νομού χωρίς να είναι μόνιμοι κάτοικοι διπλασιάζεται και ανεβαίνει στα 300 ευρώ. Επιπλέον θα αφαιρούνται πινακίδες. Την ανακοίνωση έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας ότι όσοι βρεθούν σε άλλο νομό εκτός της μόνιμης κατοικίας τους, δεν θα έχουν δυνατότητα επιστροφής.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.