Εγκρίθηκε χθες από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής το νομοσχέδιο με τα νέα προαπαιτούμενα που θα ανοίξει τον δρόμο για την υποδόση του 1 δισ. ευρώ και το οποίο σήμερα τίθεται προς ψηφοφορία στην Ολομέλεια. Η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει πάνω από τις μισές μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν με τους πιστωτές της Ευρωζώνης και θα νομοθετήσει τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα σήμερα Τρίτη, δήλωσε αξιωματούχος της Ευρωζώνης, ενώ θα ακολουθήσει αύριο, Τετάρτη, μία έκθεση συμμόρφωσης από τους θεσμούς. Μετά την έκθεση, οι υφυπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, θα έχουν τηλεδιασκέψεις για να δώσουν το “πράσινο φως” για την εκταμίευση της δόσης. Και μετά βέβαια ακολουθούν νέα προαπαιτούμενα και μεταρρυθμίσεις, έτσι, για μην παραπονούμαστε….
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.