Κύριε διευθυντά,
επειδή πολλά ακούστηκαν και πολλά περισσότερα γράφτηκαν αναφορικά µε τη διαµαρτυρία των κατοίκων σε ένα τµήµα της Αν. Γογονή, κάποιες επισηµάνσεις ή µάλλον διευκρινίσεις κρίνονται αναγκαίες να γίνουν.
Όπως έχει ήδη ειπωθεί, οι ιδιοκτήτες της Αν. Γογονή αρχές της δεκαετίας του ‘80 παραχώρησαν µεγάλο κοµµάτι γης, ότι υπήρχε µπροστά από τα σπίτια τους, κήπους γκαράζ, κτλ. για να αποκτήσει ο δρόµος την σηµερινή του µορφή. Αυτό έγινε στα πλαίσια αναγκαστικής απαλλοτρίωσης και για να προλάβω τυχόν δεύτερες σκέψεις όχι, δεν αποζηµιώθηκαν για αυτήν την παραχώρηση.
Τότε, σε αντίθεση µε τώρα όλος ο κόσµος πίστευε στην προσφορά για το κοινό καλό. Για αυτό το λόγο «πολλά µπαλκόνια σπιτιών βρίσκονται ακριβώς πάνω στα πεζοδρόµια, αν είναι δυνατόν!!!» όπως κάποιοι – µε αποστροφή – ανέφεραν.
Επίσης για αυτό το λόγο δεν έχει κανένα σπίτι θέση στάθµευσης για να απαντηθεί και το «ας προσέχαµε να είχαµε φτιάξει πάρκινγκ».
Όσοι έχουν την τύχη η ατυχία να µένουν εκεί ξέρουν δεκαετίες τώρα ότι θα χρειαστεί να κάνουν τουλάχιστον 3-4 φορές τον κύκλο των γύρω τετραγώνων για να βρουν κάπου να σταθµεύσουν το αυτοκίνητό τους. Οπότε οι πρόσφατες κυκλοφοριακές ρυθµίσεις δεν µας εξόργισαν γιατί µας πήραν τις θέσεις πάρκινγκ επί του δρόµου, τις οποίες ουδέποτε είχαµε, ο δρόµος είναι ∆ηµόσιος και οποιοσδήποτε µπορούσε να σταµατήσει. Είµαι σίγουρη ότι δεν υπάρχει αναγνώστης σας ο οποίος δεν θα είχε κάποια στιγµή ή πολλές φορές παρκάρει για να εξυπηρετηθεί σε κάποιο από τα καταστήµατα της περιοχής.
Αυτό που προσπαθούµε να ακουστεί είναι ότι δεν µπορεί να υπάρχουν τρεις λωρίδες κυκλοφορίας µέσα σε πυκνοκατοικηµένη γειτονιά, περιοχή αστικού τύπου µε απαγόρευση ΣΤΑΣΗΣ.
Γιατί το παιδί που θα σχολάσει από το σχολείο και θα προσπαθήσει να διασχίσει τον δρόµο θα είναι αδύνατον να το κάνει. Γιατί αυτός που µένει εκεί δεν θα µπορέσει να κάνει ούτε µια προσωρινή στάση για να κατεβάσει τις τσάντες του supermarket ή το καρότσι µε το παιδί του. Γιατί δεν θα µπορέσει να κάνει µια προσωρινή στάση για να κατεβάσει τον ηλικιωµένο γονιό του. Ο επιχειρηµατίας δεν θα µπορέσει να εφοδιάσει το κατάστηµα του και εννοείται ο εν δυνάµει πελάτης δεν θα µπορέσει να εξυπηρετηθεί σε κάποιο γραφείο ή ένα από τα 13 καταστήµατα της περιοχής.
Εµείς οι κάτοικοι της περιοχής θα συνεχίσουµε όπως δεκαετίες τώρα να ζούµε την καθηµερινότητα µας γυρίζοντας γύρω-γύρω για να βρούµε να αφήσουµε τα αυτοκίνητα µας και ναι θα κουβαλήσουµε τετράγωνα ολόκληρα τις τσάντες του supermarket γιατί έχουµε µάθει χρόνια τώρα να το κάνουµε όπως όλοι σχεδόν οι κάτοικοι του κέντρου. Θα υποµείνουµε στωικά την συντοπίτισσα Χανιώτισσα που µας χαιρέτησε µε ανοιχτή την παλάµη γιατί την εµποδίσαµε ενδεχοµένως να επιταχύνει στον δρόµο ταχείας κυκλοφορίας που της έδωσαν, τα µαγαζιά θα βάλουν λουκέτο και βεβαίως ΟΛΟΙ θα τρέµουµε στο ενδεχόµενο να συµβεί κάποιο σοβαρό ατύχηµα στον δρόµο µας.
Κύριε διευθυντά,
τρεις λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας δεν υπάρχουν ούτε στην Εθνική Οδό, και βεβαίως δεν είναι λύση η αποµάκρυνση του κίτρινου κάδου στην οποία προχώρησαν οι αρµόδιοι.
Εάν προκληθεί κάποιο ατύχηµα, που όλοι απευχόµαστε, τότε ΟΛΟΙ -κυρίως οι εισαγγελείς του πληκτρολογίου- θα σπεύσουν να τα βάλουν µε τους αρµόδιους για τον λάθος σχεδιασµό και οι αρµόδιοι βεβαίως θα βρεθούν εκτεθειµένοι γιατί θα έχουν αγνοήσει τις επισηµάνσεις αυτών που βιώνουν την καθηµερινότητα αυτού δρόµου και ξέρουν, ίσως, καλύτερα από αυτούς που σχεδίασαν και εφάρµοσαν την µελέτη.
Εκπροσωπώντας τους κατοίκους,
Καλογρίδη Μαρία