Κύριε διευθυντά, στην Ιχθυόσκαλα Χανίων, με προσωπική μου εμπειρία, δεν είναι ευπρόσδεκτοι επαγγελματίες όπως μάγειροι, εστιάτορες, υπεύθυνοι αγορών ξενοδοχείων που μπορούν να προωθήσουν τα ψάρια και τα οστρακοειδή και να πραγματοποιήσουν αγορές μεγάλου τζίρου. Πιθανόν είναι κλειστό επάγγελμα ο ιχθυοπώλης. Ίσως χρειάζεται η τρόικα για να μπορούν οι χιλιάδες επισκέπτες να απολαύσουν λίγο φρέσκο ψάρι και σε λογική τιμή; Γιάννης Αποστολάκης, Chef M.A.I.X., πρόεδρος του Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.