Την τιμητική του έχει το βρεσκοψημένο, ζεστό ψωμί στα καταστήματα “Μοντέρνο” από σήμερα 10 Αυγούστου και μέχρι και τις 12 Αυγούστου όπου μπορεί κανείς να δοκιμάσει δωρεάν διαφορετικές ποικιλίες ψωμιών αλλά και να παρακολουθήσει την παρασκευή τους, λαμβάνοντας ακόμα και τη συνταγή.
“Πρόσφατα ανοίξαμε φούρνο στην Παναγούλη 14 όπου μέχρι στιγμής λειτουργεί μόνο το εργαστήριο. Ωστόσο, προμηθεύει με φρέσκο ψωμί τα καταστήματα στα Κουνουπιδιανά και τον Μακρύ Τοίχο, όπως και με φρεσκοψημένα -και όχι προψημένα- ζεστά ψωμάκια για μπαγκέτες που βγάζουμε κάθε πρωί. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε την τριήμερη γιορτή ψωμιού ώστε να γνωρίσει ο κόσμος το ψωμί που φτιάχνουμε”, σημείωσε η υπεύθυνη των καταστημάτων “Μοντέρνο” Ειρήνη Τσιριγωτάκη την οποία συναντήσαμε στο κατάστημα του Μακρύ Τοίχου.
Η κα Τσιριγωτάκη ανέφερε σχετικά ότι ο φούρνος του “Μοντέρνο” παρασκευάζει μια μεγάλη ποικιλία ψωμιών, όπως ψωμί Ζέα, Ντίνκελ, Σολέο κ.ά., όλα τους υψηλής διατροφικής αξίας. “Πιστεύουμε ότι αξίζει οι Χανιώτες καταναλωτές να περάσουν αυτό το τριήμερο και να δοκιμάσουν αλλά και να αξιοποιήσουν την προσφορά που έχουμε για 1 +1 ψωμί δώρο της επιλογής τους, ώστε να μπορέσουν να δοκιμάσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ψωμιά”, σημείωσε η κα Τσιριγωτάκη.
Ειδικότερα ως προς τη γιορτή ψωμιού προβλέπονται καθημερινά και τις 3 ημέρες πλούσιες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους:
• Στις 10:00-11:00 παρουσία του κοινού πλάθεται γαλλικό μπριόζ, ψήνεται και στη συνέχεια προσφέρεται στον κόσμο. Επίσης, όσοι παρακολουθήσουν τη διαδικασία από κοντά μπορούν να πάρουν και τη συνταγή.
• Στις 11.30 -12.30 πλάθονται παρουσία του κοινού τσουρέκια, ενώ όσοι έχουν απορίες μπορούν να ρωτήσουν τους αρτοποιούς για τα μυστικά της τέχνης τους.
• Στις 13:00-14:30 παρουσιάζονται στο κοινό αλμυρές εφαρμογές πάνω σε χειροποίητα ψωμάκια παρασκευάζοντας πικάντικα σνακ όπως απαιτεί η ώρα.
Όλες οι παραπάνω εφαρμογές πραγματοποιούνται με την επιμέλεια του executive pastry chef του Νικόλαου Κουτσούκου που ήρθε ειδικά για τη γιορτή ψωμιού από την Αθήνα.
• Το πρόγραμμα συνεχίζεται 16:00-17:00 όπου το κοινό μαθαίνει για την παρασκευή χωριάτικου ψωμιού.
• Στις 17:30 – 19:30 είναι ώρα για τα παιδιά όπου τους δίνονται ζυμάρι και δημιουργούν μαζί με το προσωπικό του καταστήματος τα δικά τους ψωμάκια.
• Τέλος, στις 20:00 – 22:00 ο Λευτέρης Γαβριηλίδης από τα εργαστήρια του “Μοντέρνο” παρουσιάζει όλη την γκάμα των ψωμιών που παράγει το εργαστήριο του Μοντέρνο”.