Τρίτη, 12 Νοεμβρίου, 2024

Γνωριμία με το ποιοτικό ελαιόλαδο για ανθρώπους της εστίασης

» Σεφ, μάγειρες κι εργαζόμενοι συμμετείχαν σε σεμινάριο του “Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας”

 

Η εστίαση αποτελεί «το σημαντικότερο κρίκο στην αλυσίδα επικοινωνίας του ελαιολάδου», για τον λόγο αυτό είκοσι σεφ, μάγειρες, προσωπικό εστιατορίων και ξενοδοχείων συμμετείχαν στο σεμινάριο “Εξοικείωσης με το ποιοτικό ελαιόλαδο, τα μυστικά του και την επικοινωνία του στους χώρους μαζικής εστίασης”.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε χιες από το “Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας” με τη συνεργασία της Terra Creta.
Στο ρόλος της εστίασης στάθηκε ιδιαίτερα η κ. Ελευθερία Γερμανάκη υπεύθυνη της ομάδας δοκιμαστών του Οργανοληπτικού Εργαστηρίου Κρήτης και κριτής σε πολλούς διαγωνισμούς εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

» Η υποψήφια βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. παρουσιάζει τις απόψεις της εν όψει των εθνικών εκλογών

Η κ. Γερμανάκη αναφέρθηκε στο ελαιόλαδο ως τρόφιμο «το μοναδικό έλαιο που δεν έχει χημεία, για αυτό δίκαια θεωρείται ο φυσικός χυμός του φρούτου της ελιάς. Όλα τα υπόλοιπα είναι από σπόρους. Ο σπόρος της ελιάς είναι το πυρηνέλαιο». Η ίδια επισήμανε πως είναι το μοναδικό τρόφιμο που έχει «κανονισμό γεύσης και δια νόμου είναι κατοχυρωμένη η γευστική και οργανοληπτική του αξιολόγηση και δοκιμή».
Οι μετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν 5 διαφορετικά ελαιόλαδα από “λαμπάντε” μέχρι έξτρα παρθένο και μαζί με την κ. Γερμανάκη να γνωρίσουν περισσότερα για τη γεύση, το άρωμα, τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά κα.
Τη σημασία προστασίας του ελαιολάδου κατά το σερβίρισμα τόνισε ο κ. Γιάννης Αποστολάκης από το “Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας” τονίζοντας την ανάγκη να μην είναι εκτεθειμένο στον ήλιο πάνω στο τραπέζι αλλά καλά προστατευμένο. Ο ίδιος τόνισε πως από άποψης υγείας και ποιότητας το ελαιόλαδο είναι πολύ καλύτερο για χρήση στο τηγάνι από ότι το σπορέλαιο και το ηλιέλαιο, αλλά το ίδιο συμβαίνει και από άποψη γεύσης.
Το σεμινάριο έγινε υπό την αιγίδα της Π.Ε. Χανιών στο χώρο του ΜΑΙΧ.

 

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα