Για 21η χρονιά πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία του Γιαλί Τζαμισί στο Ενετικό λιμάνι η γιορτή τσικουδιάς από τον χορευτικό όμιλο Χανίων “ο Ψηλορείτης”.
Η γιορτή πλαισιώθηκε από χορούς που παρουσίασαν χορευτικές ομάδες μικρών και μεγάλων του ομίλου υπό τους ήχους του μουσικού συγκροτήματος των Νεκτάριου και Ευτύχη Κωστάκη.
Στον χαιρετισμό του ο Κώστας Μπούτζουκας επεσήμανε τα εξής: «Μετά το επιτυχημένο καλοκαιρινό πολιτιστικό αντάμωμα του “Ψηλορείτη” πραγματοποιούμε την καθιερωμένη εκδήλωση με το καζάνι απόσταξης παραγωγής τσικουδιάς σε μία μεγάλη γιορτή χαράς.
Τον παλιό καιρό και για όλη την περίοδο που λειτουργούσαν τα καζάνια οι άνθρωποι της εποχής εκείνης συγκεντρωνόταν στις γειτονιές των χωριών και διασκέδαζαν».
Σε όλη τη διάρκεια της γιορτής προσφερόταν άφθονη τσικουδιά με διάφορα παραδοσιακά εδέσματα στον κόσμο.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.