Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Οι δέκα πληγές του Φαραώ

Αναζητώντας στοιχεία σχετικά με την εκρηξη του Ηφαιστείου της Σαντορίνης στα 1613 π.Χ. και θεωρείται η μεγαλύτερη εκρηξη Ηφαιστείου που γνώρισε η ανθρωπότητα και η οποία είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή του Μινωικού Πολιτισμού, αλλά και συνέπειες σχεδόν σε ολο τον Πλανήτη, δεν θα ηταν φυσικό να αφησε ανεπηρέαστη τη Μεσόγειο και τη γειτονική μας Αιγυπτο.
H  εκρηξη διήρκεσε τρία 24ωρα. Από γεωλογικές ερευνες που εχουν γίνει ανακαλύφθηκε στρώμα της ηφαιστειακής αυτής εκρηξης, και αν τις συσχετίσουμε με τις ”10 Πληγές του Φαραώ” της Παλαιάς Διαθήκης παρατηρούμε ενα ”Ντόμινο” φυσικών εξελίξεων αυτής της μεγάλης καταστροφής.

1 Πληγή: Τα νερά του Νείλου έγιναν κόκκινα σαν να ήταν αίμα. Απέκτησαν το ”κόκκινο χρώμα”, λόγω της ”κόκκινης τέφρας” της Σαντορίνης που μεταφέρθηκε στην Αίγυπτο και είχε σαν βάση το διοξείδιο του θείου το οποίο αντιδρώντας με το νερό του ποταμού δημιούργησε ”θειώδες οξύ” και εδωσε την κόκκινη απόχρωση στο νερό. Μία αλλη θεωρία λέει για τον πολλαπλασιασμό της άλγης Pfisteria, λόγω χημικών ουσιών από την εκρηξη. Τα ανθη της άλγης εχουν εντονο ”κόκκινο χρώμα” και εκρίνουν τοξικά που μπορούν να καταστρέψουν τον πληθυσμό των ψαριών.

2 Πληγή: Βάτραχοι κάλυψαν ολη την επικράτεια της Αιγύπτου μπαίνοντας στα σπίτια των ανθρώπων. Με τον θάνατο των ψαριών, τα αυγά των βατράχων δεν καταναλώθηκαν και έτσι ειχαμε πολλαπλασιασμό του πληθυσμού τους. Ετσι τα βατράχια βγήκαν στην ξηρά, όμως, μολυσμένα από τα νερά του ποταμού, πεθαναν σύντομα.

3 Πληγή: Ο αέρας της Αιγύπτου γέμισε με σκνίπες. Τοτε παρουσιαστηκαν τεράστια σμήνη εντόμων για να τραφούν με το αίμα.

4 Πληγή: Σμήνη απο αλογόμυγες εισέβαλαν σε καθε κατοικία. Το ιδιο γεγονός προκάλεσε και την εμφάνιση ενός τεράστιου σμήνους απο αλογόμυγες.

5 Πληγή: Βαριά επιδημία έπληξε τα κοπάδια των Αιγυπτίων και καθε ειδος ζωντανου αρχισε να ψοφά. Η επιδημία αυτή προκάλεσε τον θάνατο των οικόσιτων ζώων που με το τσίμπημα της “μολυσμένης αλογόμυγας” από τα νερά του Νείλου, επέφερε την ολική καταστροφή των ζώων.

6 Πληγή: Ανθρωποι και ζώα γέμισαν εξανθήματα. Η ιδια ερμηνεία υπάρχει και για τα εξανθήματα που εμφανίστηκαν σε ανθρώπους και ζώα, από το τσίμπημα της “Μολυσμένης σκνίπας και αλογόμυγας”.

7 Πληγή: Επεσε βροχή από ”βαρύ χαλάζι”, ομοιό του δεν ειχε πέσει ποτέ στην Αίγυπτο τσακίζοντας ανθρώπους, ζώα και βλάστηση. Η 7η Πληγή ηταν το φοβερό χαλάζι, που έκαψε καλλιέργειες και φυτά. Οταν υπάρχει μεγάλη ποσότητα τέφρας στην ατμόσφαιρα, δημιουργεί ”Σταγονίδια Νερού”, που αν μεταφερθούν σε μεγάλο υψος, μετατρέπονται σε ”Χαλάζι”.

8 Πληγή: Σκοτείνιασε η Γη της Αιγύπτου από τα σμήνη των ακρίδων τα οποία κατέφαγαν τη βλαστηση και τους καρπούς που ειχαν απομείνει από την πληγή του χαλαζίου. Εμφανίστηκαν αμέτρητες ακρίδες, οι οποίες καταστρέφουν και κατατρώνε ό,τι ειχε απομείνει από τις καλλιέργειες. Πιθανότατα οι ακρίδες κατέφυγαν στην Αίγυπτο επειδή η γη καθώς ελιωνε το χαλάζι, είχε ”μουσκέψει” και οι ακρίδες χρειάζονται υγρό-εδαφος για να τοποθετήσουν τα αυγά τους.

9 Πληγή: Για τρεις μέρες πυκνό σκοτάδι σκέπασε ολη την Αίγυπτο. Σε σύγχρονες εκρήξεις ηφαιστείων, εχομε παρατηρήσει οτι η τέφρα που κινείται στον αέρα, μπορεί να εξαπλωθεί σε μεγάλη απόσταση και σε μεγάλη πυκνότητα, ωστε να ειναι αδύνατη και η ορατότητα. Στο Ηφαίστειο της Σαντορίνης, οι γεωλόγοι πιστεύουν, οτι η Τέφρα κάλυψε 25 χιλιάδες κυβ. μίλια από την ατμόσφαιρα.

10 Πληγή: Πέθαναν όλοι οι πρωτότοκοι γιοι των Αιγυπτίων περιλαμβανομένου και του γιου του Φαραώ. Κατά την 10η πληγή, ολοι οι πρωτότοκοι γιοι της Αιγύπτου πέθαναν σε μια Νύχτα! Γιατί; Λόγω της καταστροφής των καλλιεργειών οι Αιγύπτιοι τρέφονταν με ”μουχλιασμένα σιτηρά”, τα οποία ειχαν μολυνθεί και από τα περιττώματα των ακρίδων που περιείχαν τοξίνες. Στην Αίγυπτο σε περιόδους Λιμού, για να εξασφαλίσουν την επιβίωση των πρωτότοκων και συνεχιστών της γενιάς, οι Αιγύπτιοι τους έδιναν μεγαλύτερη μερίδα φαγητού.
Ετσι, λοιπόν, οι πρωτότοκοι έτρωγαν μεγάλες μερίδες ”χαλασμένων τροφίμων” και αντί να γλυτώσουν τον θάνατο από την πείνα, τους οδήγησε σε φρικτό-θάνατο απο δηλητηρίαση. Οι σκλάβοι που δεν έτρωγαν αρκετή τροφή μπόρεσαν από την πείνα τους… να επιβιώσουν.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

4 Comments

  1. Πώς επηρεασε η έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης που γινε το 1613 πΧ. Ενώ ο Ραμσης βασίλεψε το 1279 με 1213.Υπαρχει σίγουρα επιστημονική εξήγηση. Και όλα είναι λογικά. Μόνο που δεν έγινε η αρχή από την έκρηξη της Σαντορίνης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα