Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Η επιστήμη συναντά την ψυχαγωγία

Ακαδημαϊκή γνώση και εκπαίδευση, πολιτισμό και ψυχαγωγία συνδυάζει το καλοκαιρινό σεμινάριο του συλλόγου BEST του Πολυτεχνείου Κρήτης. Στο φετινό σεμινάριο συμμετέχουν 35 φοιτητές από 17 διαφορετικές χώρες που εκτός από τη γνωριμία τους με τα Χανιά και τα μνημεία τους, παρακολουθούν και ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο πάνω στην παρατήρηση και χαρτογράφηση της γης μέσω drones.

Από αριστερά J. Rots, Κ. Στούμπου και Α. Θεοχάρους μιλούν για το καλοκαιρινό σεμινάριο του συλλόγου BEST
Από αριστερά J. Rots, Κ. Στούμπου και Α. Θεοχάρους μιλούν για το καλοκαιρινό σεμινάριο του συλλόγου BEST

Ο Σύλλογος BEST του Πολυτεχνείου Κρήτης λειτουργεί από το 1994 μέχρι σήμερα και έχει πάνω από 30 ενεργά μέλη. «Βασικός μας στόχος είναι η ανάπτυξη των φοιτητών σε ακαδημαϊκά θέματα,
και ουσιαστικά η παροχή συμπληρωματικής εκπαίδευσης και ευκαιριών στους φοιτητές να έλθουν σε επαφή με την αγορά εργασίας, να γνωρίσουν το περιβάλλον, να αποκτήσουν ένα πιο πολυπολιτισμικό χαρακτήρα» λέει στα “Χ.Ν.” η πρόεδρος του συλλόγου ΒEST Μαρία Νικολούδη.
Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο παρακολουθούν μια σειρά από διαλέξεις πάνω σε θέματα χαρτογράφησης και χρήσης drone από το Sense Lab του Πολυτεχνείου Κρήτης. «Στο τέλος τα παιδιά θα κάνουν ένα project με το οποίο μπορεί να συμμετέχουν στο διαγωνισμός Kopernicus- Galileo. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία για όλους» σημειώνει η κ. Νικολούδη.
Από τη μεριά του ο Αλέξανδρος Θεοχάρους υπεύθυνος επικοινωνίας του συλλόγου BEST επισημαίνει πως πέρα από την εκπαίδευση οι φοιτητές ήλθαν πιο κοντά στην τοπική κοινωνία θα επισκεφθούν το αρχαιολογικό μουσείο και το Σπίτι του Βενιζέλου. Επίσης σημειώνει πως «έχουμε τη στήριξη του Πολυτεχνείου τόσο στην παραχώρηση χώρων, στη συνδρομή των καθηγητών αλλά και στην κάλυψη της σίτισης».

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
«Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία. Έχω ξαναέλθει στην Ελλάδα και μου αρέσει πολύ, ο καιρός είναι φανταστικός και το σεμινάριο πραγματικά έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον» δηλώνει ο Jasper Rots από το πανεπιστήμιο του Leuven στο Βέλγιο που σπουδάζει ηλεκτρολόγος μηχανικός. Μάλιστα επειδή ο ίδιος δουλεύει πάνω σε ένα project για micro processores και drones τονίζει πως «άκουσα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα στα σεμινάρια του Πολυτεχνείου Κρήτης και το νέο χρόνο θα κατασκευάσουμε με μια ομάδα στη σχολή μας το δικό μας drone . Έτσι πήρα πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες από το εργαστήριο του Πολυτεχνείου Κρήτης όπου φαίνεται να έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία πάνω σε αυτό το αντικείμενο» καταλήγει.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Κατερίνα Στούμπου από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Πάτρας. «Μου αρέσει το ακαδημαϊκό κομματι και οι διαλέξεις. Οι καθηγητές έχουν μεγάλη όρεξη, τα παιδιά συμμετέχουν πολύ και είναι πολύ ενδιαφέρον το ότι είναι από πολλές χώρες. Επειδή το σεμινάριο έχει να κάνει με τα drones είναι κάτι που με ενδιαφέρει για κάποιο μεταπτυχιακό» καταλήγει η φοιτήτρια.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα